50. ROĐENDAN FILIPA ŠOVAGOVIĆA

'Ne izlazim večeras, snimam gitare za svoj bend'

13.09.2016 u 14:45

Bionic
Reading

Glumac, redatelj i scenarist Filip Šovagović danas slavi 50. rođendan te će ga proslaviti radno. Kaže da nije od slavlja pa će dio dana sigurno provesti - svirajući. Pedesetih se, otkriva, nimalo ne boji, a sve ono do sada ne bi mijenjao. Dapače, sve bi ponovio još jednom da može

'Super sam, sve je pod kontrolom. Trenutno snimam gitare za svoj bend. Mislim da večeras neću izlaziti. Nisam osoba od prevelikih slavlja. Smatram da čovjek treba svaki dan slaviti i biti sretan', rekao nam je dobro raspoloženi slavljenik.

Ulazak u peto desetljeće života nimalo ga ne plaši. 'Nema nikakve bojazni. Star si onoliko koliko si mlad', izjavio je.

Sa svojih prvih 50 godina je zadovoljan. 'Ne bih ništa mijenjao, sve bih ponovio još jednom', kaže glumac, redatelj i scenarist. Uoči svog 50. rođendana na splitskoj Umjetničkoj akademiji stekao je titulu magistra. Diplomu će primiti na svečanoj dodjeli u prosincu, a izjavio je kako razmišlja i o doktoratu.


Filip, osim glume, gaji veliku strast prema sviranju


Ovdje možete čuti kako Filip muzicira:

Iza sebe ima bogat profesionalni put. Među ostalim je autor drama 'Zvonimir Zajc', 'Cigla' i 'Ptičice'. Predstave prema njegovim tekstovima gostovale su, ali i postavljane na brojnim europskim festivalima. Glumio je u brojnim serijama i filmovima, poput 'Ničije zemlje' (2001.), koji je dobio Oscara, a 2005. godine bio je redatelj i scenarist filma 'Pušća Bistra'. Kao redatelj i scenarist okušao se u kratkim filmovima: 'Say no', 'Drvo života', 'Na travi' te kao koredatelj predstave 'U očekivanju Godota' Samuela Becketta u zagrebačkom kazalištu &TD.


Studirao je više od 17 godina


Jedna od njegovih ljubavi je kuhanje pa je sudjelovao u kulinarskom showu