POTPISAN UGOVOR

Janjić, Navojec i Tarik u Vrdoljakovom filmu o Gotovini

09.09.2016 u 16:32

Bionic
Reading

Na HRT-u danas je konačno potpisan ugovor o snimanju filma i televizijske serije 'General' u režiji Antuna Vrdoljaka, priče o životnome putu generala Ante Gotovine koju će zajedno ostvariti HRT i produkcijska kuća Kiklop film. U filmu će uz Gorana Višnjića kao glavnog junaka glumiti i Nataša Janjić, Tarik Filipović i Goran Navojec koji su također bili prisutni na konferenciji

Nakon skoro četiri godine najava uskoro konačno počinje snimanje filma o životu generala Ante Gotovine u režiji Antuna Vrdoljaka koji je napisao i scenarij. Danas je na HRT-u potpisan ugovor s produkcijskom kućom Kiklop, a otkriveno je i koji će glumci uz  Gorana Višnjića, koji će glumiti Gotovinu, igrati u filmu.

Uz Zrinku Cvitešić, koju je nedavno spomenuo i sam Vrdoljak, i Tarika Filipovića tu su i Nataša Janjić te Goran Navojec. Koje će uloge oni glumiti, zasad nije poznato.


Nataša Janjić i Goran Navojec

'S Vrdoljakom mi je uvijek zadovoljstvo raditi. Snimanje 'Duge mračne noći' mi je jedno od najljepših filmskih iskustava. Zato me i ovaj film još više veseli', rekao nam je Tarik.


Siniša Kovačić s Natašom Janjić i Tarikom Filipovićem

Scenarist i redatelj Antun Vrdoljak rekao je kako film 'General' proizlazi iz njegova prijateljstva s generalom Gotovinom te iz generalova zanimljivoga života i osebujnoga vremena.

'Na ideju o filmu došao sam kad je uhićen jer sam naivno vjerovao da mu se tako može pomoći. To je naravno bilo naivno jer oni koji su mu mogli pomoći to nisu htjeli, no film ne govori o tome. Ono što mi je na srcu je Domovinski rat u kojem sam i sam sudjelovao, pa mi je stalo do toga da se to napravi onako kako je doista bilo. Htio bih napraviti uspomenu na jednoga sjajnog čovjeka', zaključio je  Antun Vrdoljak.


Antun Vrdoljak, Nataša Janjić i Andrija Vrdoljak


384407,421871,405485,380730