DIVLJA EKSTRAVAGANCIJA

Reklama Spikea Jonzea bolja je od većine spotova

30.08.2016 u 17:59

Bionic
Reading

Spike Jonze sjajan je režiser pa, stoga, zapravo i ne čudi da je njegova reklama bolja od velike većine muzičkih spotova

Ovih dana važnije je za malo novca napraviti nešto primjetno nego za ogroman budžet stvoriti fantastičan spot. Iako Spike Jonze više nema potrebe za snimanjem spotova i reklama, nema sumnje kako je za svog brata Sama Spiegela i dugogodišnjeg prijatelja Humberta Leona napravio iznimku.

Jonzeova reklama praktički je spot za pjesmu 'Mutant Brain' koju su napravili Sam Spiegel i Ape Drums u sklopu DJ grupe N. A. S. A. Spomenuta pjesma podloga je reklame za modnu tvrtku Kenzo čiji je kreativni direktor Humberto Leon.


Snimka počinje s 21-godišnjom glumicom Margaret Qualley koja pristojno sluša govore na nekoj dodjeli nagrada u zelenoj večernjoj haljini. U jednom trenutku ustaje i izlazi na hodnik ispred dvorane i počne grčevito, no u ritmu, trčati po zgradi.

Mlada glumica miče se kao da ju je zaposjeo vrag, a za to je zaslužan koreograf Ryan Heffington. Uostalom, umjesto da vam opisujemo reklamu, pogledajte i uvjerite se sami u kvalitetu Jonzeovog spota.