FESTIVAL DALMATINSKE ŠANSONE

Suze Mije Negovetić i aplauz za nezaboravnog Arsena

20.08.2016 u 13:20

  • +9

Poznati na prvoj večeri Dalmatinske šansone

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

Na prepunom trgu između šibenske Gradske vijećnice i katedrale, jučer je započelo svečano 19. izdanje šibenskog Festivala dalmatinske šansone, koji su vodili Nevena Rendeli Vejzović i Robert Ferlin. Impresivan nastup imala je Mia Negovetić, 13–godišnja pobjednica RTL-ova showa 'Zvjezdice', a najemotivniji dio večeri bio je nastup Rade Šerbedžije, koji je odao počast Arsenu Dediću otpjevavši njegove 'Brodove'


Brojni građani Šibenika, uglednici i poznate osobe iz javnog života nazočili su jučer svečanom dijelu festivala, na Večeri internacionalne glazbe, kako bi uživali u izvedbi 26 skladbi, u uspješnicama s talijanskog festivala San Rema, Eurosonga te opatijskih, zagrebačkih, splitskih i šibenskih festivala.
Premijerni nastup na šibenskom festivalu imala je 13-godišnja Mia Negovetić, pobjednica RTL-ova showa 'Zvjezdice', otpjevavši 'Perdere l'amore' – veliki hit sa San Rema iz 1988. godine. Njezin emotivni nastup mnoge, pa i nju samu, doveo je do suza, a publika ju je za izvedbu nagradila dugotrajnim i euforičnim pljeskom.


Mia Negovetić i Renata Sabljak

Ova festivalska večer bila je posvećena nezaboravnom velikanu hrvatske glazbe Arsenu Dediću, koji je preminuo prije godinu dana, a  hommage svom velikom prijatelju odao je Rade Šerbedžija otpjevavši premijerno 'Brodove', potom 'Slavonske trešnje' i legendarnu Arsenovu 'Ne daj se Ines'.


Hommage svom velikom prijatelju Arsenu Dediću odao je Rade Šerbedžija

440678 ,439785,438109 ,430431