POZNATI NA CRVENOM TEPIHU

De Niro otvorio Sarajevo Film Festival, stigli Janjić, Alka i Ćiro Blažević

12.08.2016 u 21:08

Bionic
Reading

Robert de Niro otvorio je večeras 22. izdanje Sarajevo Film Festivala čiji je počasni gost. Crvenim tepihom prošetala se i splitska glumica Nataša Janjić te Alka Vuica, Ćiro Blažević i mnogi dr.

Stotine Sarajlija okupile su se ispred Narodnog pozorišta kako bi pozdravile dolazak američkog filmskog veterana Roberta De Nira na 22. Sarajevo Film Festival. Crvenim tepihom prošetali su se večeras mnogi poznati, a bila je ondje i glumica Nataša Janjić. Stigla su i Alka Vuica, Ćiro Blažević, Željko Joksimović sa suprugom, američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack i mnogi dr.

Na ceremoniji otvaranja 72-godišnji De Niro priznao je kako je impresioniran dobrodošlicom, ljudima, gradom u koji je doveo i svoju djecu, piše Klix.ba.

'Sretan sam što sam ovdje. Čast mi je biti pozvan', poručio je ističući kako su New York i Sarajevo povezani događajima iz prošlosti.

'Impresionirala me ljepota grada i mislim da je sramota vidjeti da ovakav grad može biti napadnut', istaknuo je De Niro.

Na pitanje zašto je od svih poziva koje je dobio izabrao baš dolazak na SFF, rekao je: 'bio sam zainteresiran. Pitali su me više puta, obećao sam da ću doći. Doveo sam svoje dvoje djece, želio sam da to dožive sa mnom', rekao je glumac.

U svom kratkom govoru izjavio je kako je Sarajevo Film Festival rođen tijekom mračnih i opasnih vremena. Podsjetio je kako je 11. rujna 2001. godine napadnut njegov grad New York, nakon čega je on u znak otpora osnovao Tribeca Film Festival. Dodao je kako mu je velika čast otvoriti festival u Sarajevu.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra rekao je da nikad nije vidio puniju dvoranu Narodnog pozorišta.

Ovogodišnji SFF će u okviru 18 festivalskih programa predstaviti 223 filma iz 61 države. To je, kako je kazala voditeljica Alena Džeba, 11.954 minute filmskog programa, oko 200 sati filma ili devet dana kontinuiranih projekcija.

Čak 53 filma imat će svjetske premijere u Sarajevu koje će u narednih devet dana privući na stotine filmskih profesionalaca i umjetnika.

Live. Sarajevo Film Festival. Bogovi su pred nama. ✨?? #robertdeniro #sff2016

A video posted by Natasa Janjic (@nanulananula) on

Wowww

A photo posted by Ema Habul (@habulema) on

Robert De Niro na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala ❤ #robertdeniro #sff

A photo posted by Lejla Čolak (@lejlacolak) on

#sarajevofilmfestival2016 #robertdeniro #taxi #narodnopozoriste

A photo posted by Dalal (@dalalmidhat) on

Robert De Niro u Sarajevu #sff #sarajevo #robertdeniro #film #filmovi #sarajevofilmfestival

A photo posted by Mondo BiH (@mondo_bih) on