JAN KEREKEŠ

'Zašto mi je tata uzor?'

30.07.2016 u 12:47

Bionic
Reading

Glumac i glazbenik Jan Kerekeš je na društvenim mrežama napisao dirljivu posvetu svom ocu, glumcu Ljubomiru Kerekešu koji je ovih dana u sklopu Open Air Arene u Varaždinu u ulozi Dimnjačara odigrao ulogu po 1200. put

'Moj najveći uzor u životu, moj tata, upravo je odigrao 1200. izvedbu predstave Dimnjačar. Predstave koja piše povijest hrvatskog kazališta. Predstave zbog koje sam ja glumac. Ne mogu biti ponosniji i sretniji! Tata, želim ti još toliko izvedbi. Vidimo se na sceni', riječi su koje je Jan posvetio svom tati, legendarnom glumcu Ljubomiru.

Tata i sin su jako povezani.
'Poštujemo se, puno razgovaramo, dosta odluka donosimo zajedno i na neki način učimo jedan od drugoga iz dana u dan. Na sceni je to jedna posebna energija, uvijek bila i uvijek bude', ranije je izjavio Jan za Zaprešički šigl

Osim što zajedno igraju u više predstava, uz veliku ljubav prema glumi, otac i sin gaje i strast prema žestokoj rock i metal glazbi. Često znaju reći da bi, da nisu glumci, završili kao 'metalci'. Upravo je Ljubomir najveći fan Janovog benda Sold Snap.

I Ljubomir Kerekeš je 80-ih godina imao bend Autoput. Osim Janovog benda, čiji je najveći fan, glumac sa sinom voli odlaziti na heavy metal i hard rock koncerte. Bili su skupa na Iron Maidenu, Marilynu Mansonu, Disturbedu, AC/DC.