AVANGARDNI PERFORMANS

Mirela Priselac Remi u sasvim novom izdanju

27.06.2016 u 21:10

Bionic
Reading

U zagrebačkom klubu Vinyl 29. lipnja održat će se eksperimentalno avangardni glazbeni program 'Tijelo Disconnected', projekt koji nosi Mirela Priselac Remi, pjevačica benda Elemental

Riječ je o performansu u klupskom prostoru koji će istražiti povezanost osjetila i kreativnosti te potaknuti na promišljanje o stvaralaštvu – cilj je istražiti kako se umjetnik osjeća kada si oduzme jedno od osjetila.

U jednom prostoru, ali u odvojenim prostorijama, improviziraju četiri glazbenika, majstor tona i slikar. Ozvučeni su klavijatura, glas i bas, čak i slikarsko platno. S obzirom na to da se ne videu ne mogu se osloniti na kontakt očima – nešto što je vrlo bitna stavka zajedničkog muziciranja – već isključivo na ono što čuju u bubici u uhu.
Projekt nosi Mirela Priselac Remi, poznatija kao pjevačica Elementala, u suradnji s instrumentalistima Konradom Lovrenčićem i Davorom Zanoškim, majstorom zvuka Zvonimirom Stamaćem, slikarom Mirom Modulom Petkovićem te Vedranom Peternelom na efektima. Ovaj eksperimentalni i nesvakidašnji projekt spaja slikarstvo i glazbu na vrlo neobičan način - glasom, instrumentima i kistovima istražuje se povezanost osjetila i tijela.

Četiri glazbenika međusobno su odvojena zvukom i slikom, predstavljajući različite dijelove tijela, a okušat će se u improvizacijskoj glazbi, nespecifičnoj za njihov uobičajeni izričaj. U performansu sudjeluju i slikar s ozvučenim platnom, jedan putujući sintesajzer i majstor zvuka.