ČUVENA GITARA

Princeov 'Žuti oblak' prodan za 137 tisuća dolara

26.06.2016 u 14:39

Bionic
Reading

Slavna Princeova žuta gitara, nazvana Yellow Cloud (žuti oblak) prodana je na dražbi na Beverly Hillsu za 137,500 dolara, objavila je aukcijska kuća Heritage Auctions.

Omiljenu gitaru pokojnoga glazbenika koji je prije dva mjeseca umro od nenamjernog predoziranja u svojem domu u Minnesoti, kupio je Jim Irsay, vlasnik američkog nogometnog kluba Indianapolis Colts, piše BBC.

Irsay je poznati kolekcionar glazbenih instrumenata i posjeduje predmete koji su nekada bili u vlasništvu Boba Dylana, Johna Lennona, Jerryja Garcije i grupe Grateful Dead. U prosincu prošle godine kupio je bubnjeve na kojima je svirao bubnjar Beatlesa Ringo Starr za 2,1 milijuna dolara.


Znalci kažu da je žuta gitara, izrađena od javorova drveta s prepoznatljivim oblikom roga na jednome kraju jedinstven instrument, poput Beethovenova glasovira ili Coltraneova saksofona.

RTL Autor: RTL

Gitaru je izradila tvrtka Knut-Koupee Enterprises iz Minneapolisa osamdesetih godina, a Prince je na njoj često svirao na koncertima koje je održavao do devedesetih godina.