SA SUPRUGOM I DJECOM

Obiteljski dan Borisa Jokića na INmusicu

21.06.2016 u 18:21

Bionic
Reading

Prvi dan INmusica jučer na Jarunu nije propustio ni bivši vođa kurikularne reforme u hrvatskom školstvu 39-godišnji Boris Jokić koji je u dobroj glazbi uživao u društvu supruge, kanadske psihologinje Claire Sangster te kćeri i sina

Što je dobra glazba - djecu se uči od malih nogu, a to prakticira i (bivši) voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić. Naime, 39-godišnji Jokić jučer je viđen na prvom danu INmusica sa suprugom Claire i djecom, devetogodišnjom kćeri i petogodišnjim sinom.

Trenutno najomiljenijeg mladog znanstvenika u Hrvatskoj, čiji je rad potaknuo i na jedan od najvećih prosvjeda u Hrvata kad je kurikularnu reformu pokušala zaustaviti sada već bivša vlast, na Jarunu su mnogi pozdravljali, poznanici, ali i obožavatelji.

Poznato je kako je Boris uz sport, ljubitelj dobre glazbe. Svoju suprugu Kanađanku Claire Sangster upoznao je 2009. na Cambridgeu gdje je doktorirao i magistrirao. Prijatelji ga opisuju kao brižnog oca čija djeca idu u javni vrtić i školu. Nakon što je podnio ostavku, izjavio je kako se više neće baviti politikom te da sad napokon ima više vremena i može se posvetiti supruzi i djeci.

Jokić je rođen 1976. u Zagrebu gdje je i odrastao. Njegov životni put, kaže, u potpunosti obilježava obrazovanje i to od same činjenice da je već u osnovnoj školi promijenio tri škole. Pohađao je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu da bi srednju školu završio u SAD-u. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je psihologiju, a magistrirao je i doktorirao na Sveučilištu u Cambridgeu. Njegov pokojni otac bio je inženjer elektrotehnike u Končaru, dok mu je majka godinama radila kao pravnica u carini.

Zanimljivo je, također, da je u osnovnoj školi bio državni prvak u astronomiji, da je bio nositelj tzv. Cambridge blue, boje koja je oznaka sportskih timova tog sveučilišta te da na posao uglavnom putuje biciklom, iako ima automobil, kako kaže - stariji.