JOSIPA PAVIČIĆ BERNARDINI

'U mom životu dogodile su se velike promjene'

09.06.2016 u 10:15

  • +6

Poznati na promociji kozmetike Jean d'Arcel

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/Pixsell

Bionic
Reading

Voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić Bernardini je prije nekoliko mjeseci ostvarila svoj životni san otvorivši restoran. Kaže da punim plućima uživa u novom poslu, obitelji i braku. Iako se više od godinu dana na javnim događanjima nije pojavljivala u društvu supruga Talijana Nica Bernardinija, tvrdi kako je s njezinim brakom sve u redu otkrivši i recept za ljubavnu dugovječnost i uspješnost

Zbog poslovnih obaveza koje Josipu Pavičić Bernardini vežu za Zagreb, a njezina supruga za Italiju, sve manje se zajedno pojavljuju u javnosti. Nico Bernardini nije viđen ni na otvaranju restorana svoje supruge u veljači, no Josipa na šuškanja o bračnim nevoljama odmahuje rukom i poručuje da je sve u najboljem redu.

Njezin recept za dugovječnost i uspješnost u bračnoj zajednici naziva 'PPK': To su poštovanje, povjerenje i komunikacija. I to su tri stvari koje su po meni nešto što je najvažnije u braku’, ističe. Iako se često govori i piše o tome kako je u braku važno prijateljstvo između partnera, ona ne misli tako.

‘Prijateljstvo je nešto što moraš odvojiti od partnerstva. Prijateljica je jedno, suprug drugo, susjed je treće, a dijete je četvrto. Hoću reći, to su različite vrste odnosa. Nikada nitko ne može biti otvoren s partnerom kao što može biti sa najboljom prijateljicom’, tvrdi. Kad naiđe na problem, dođu joj teški trenuci u životu, ona ih, kaže, najviše voli riješiti sama sa sobom.

‘Podrška je lijepa, ali zapravo sve moraš sam sa sobom posložiti i proći’, kaže Josipa. Ne vjeruje u muško-ženska prijateljstva.

‘Ne postoje muško-ženska, a pogotovo prijateljstva s bivšima. To su najveće gluposti! Zato se zove bivši jer nije sadašnji nego netko tko je nekad trajao i treba ga ostaviti u prošlosti.' Njezine bivše veze su je naučile tome da iza njih mora zatvoriti vrata.

'Treba završiti odnos i ići dalje. Ako ne zatvorim vrata do kraja, kako ću otvoriti vrata negdje drugdje za nešto novo', ističe Josipa. Sa zdravljem je sada dobro, osjeća se odlično.

'Da vam kažem da mi cvjetaju ruže, to bi bile bajke, a ja u bajke ne vjerujem. Sretna sam i zadovoljna svojim životom i blagoslovljena sam svojom obitelji i svime oko sebe. Uspjela sam proći tešku zdravstvenu priču koja je ostavila puno traga, ali to je sada iza mene. Dogodile su se kompletne promjene u mojoj osobnosti, u odnosima, u životnim prioritetima. Prije sam samo znala što neću, a danas znam što hoću. Svaki dan je novi dan i ima uspona i padova. Nema samo ruža nego ima i trnja, jer ruže su u bajkama, a ovo što mi živimo je život’, kaže Josipa.


Josipa i Talijan Nico zajedno su skoro osam godina, a vjenčali su se 2012. godine

Trenutačno u restoranu ima pune ruke posla, no u srpnju se sprema na zasluženi ovogodišnji odmor.

‘Bit ću tjedan dana u Italiji, a onda ćemo ići u Sabunike gdje ću se maksimalno posvetiti djeci’, kaže. Restoran koji je otvorila u veljači sad joj je najveći prioritet. Postoji i ideja o pisanju knjige s receptima, no za to još kaže, ima vremena.
‘To za sad nije izvedivo iako sam sakupila jako puno recepata, još iz sudjelovanja na ‘Farmi'', kaže.

Zaljubljenica u hranu otkrila nam je čemu ne može odoljeti.
‘Najviše volim ručno rađene raviole s buratom, obožavam rižoto s teletinom i tartufima, varivo od slanutka i kozica, brudet od hobotnice’, rekla je.

Ako narodna izreka kaže kako put do srca voljene osobe zapravo vodi kroz želudac, u njezinu slučaju bilo je drukčije jer je supruga, talijanskog poduzetnika Nicu Berardinija oduševila i prije no što se uvjerio u njezine kulinarske vještine. Nico te sinovi, petogodišnji Roko i 16-godišnji Vito obožavaju maminu kuhinju.

‘Ne kompliciraju oko hrane. Roko voli jesti sve, čak i ulje maslinovo jede močeći ga kruhom, Vito je pak mesožder, a Nico voli sve, i talijansku i hrvatsku kuhinju’, otkrila je.

Osim Josipe preparativnu i dekorativnu kozmetiku Jean d*Arcel te tretmane na zagrebačkom Kaptolu jučer su isprobali i Anđa Marić, Sanja Doležal, Ivana Banfić, Ivana Šundov, Almira Osmanović , Neven Ciganović, Nela Kocsis, Ankica Dobrić, modni dvojac Elfs Aleksandar Šekuljica, Ivan Tandarić, Nina Kraljić…