A LIPI LI SU...

Minea: Ide vrijeme, a Tonči i ja smo i dalje zgodni

01.06.2016 u 07:43

Bionic
Reading

Prije dvadeset godina Minea je pjevala pjesmu 'Vrapci i komarci', a ta skladba pitka sadržaja i danas u publici budi sjećanja upravo na mladu pjevačicu, njezin zarazni osmijeh i plave uvojke. A čini se da i ona sama voli miris tih davnih dana. Fotografiju na kojoj se sretno osmjehuje u društvu autora tadašnjeg hita Tončija Huljića objavila je na Facebooku i zaključila kako su oboje i dalje - lijepi

'Tonči je i dan danas moj suradnik i prijatelj. Kad mi god treba neki savjet, često se znam sjetiti Tončija i pitam ga za mišljenje. Njegovi savjeti su mi i danas vrlo dragocjeni', izjavila je Minea.

Početaka suradnje sa svojim mentorom prisjetila se fotografijom iz tog vremena na kojoj skladatelj nosi zeleni predimenzionirani sako i šarenu kravatu uz neizostavni detalj na malom prstu - pečatnjak i zlatnu naušnicu u lijevom uhu. S Mineom je snimljen na njezinoj zagrebačkoj promociji albuma.

Minea i Tonči Huljić 1996. započeli su suradnju, a iste godine objavila e i album 'Vrapci i komarci' te nastupila na festivalu Melodije hrvatskog Jadrana pjesmom 'Sija sunce' i osvojila nagradu Debitant godine.