ODMOR NA NERETVI

Darijo i Mirela Srna: Sretni dani u Metkoviću

28.05.2016 u 13:30

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije s obitelji posljednjih dana boravi u svom rodnom Metkoviću gdje ga uvijek sretni dočekaju roditelji Uzeir i Milka te braća

Nakon što je sa svojim klubom ukrajinskim Šahtarom proslavio njegov 80. rođendan, Darijo Srna (35) sa suprugom i djecom uputio se u rodni Metković. Koliko je sretan zbog obiteljskog posjeta i ponovnog susreta s familijom, Srna je sramežljivo jednom fotografijom sa suprugom pokazao na Instagramu.

Ljudi u Metkoviću za poznatog nogometaša imaju samo riječi hvale. Darijo nikad nije zaboravio odakle potječe i uvijek je bio na raspolaganju kad je trebalo pomoći Metkovčanima. Kako onda, tako i danas.

Srna je rođen u radničkoj obitelji Uzeira i Milke Srne. Teška životna priča njegova hrabrog i radišnog oca koji se cijeli svoj život borio da bi odškolovao trojicu sinova, nekoliko puta je završila u novinama. Uzeir Srna se u mladosti i sam bavio nogometom, bio je golman, a strast za loptom naslijedio je, osim Darija, i njegov najstariji sin Renato.

Dok je Darijo trenirao u Splitu, Uzeir je čak išao raditi u Njemačku, kako bi kupio auto kojim bi mogao otići do Splita pogledati sinove utakmice, ali i da mu osigura nešto novca. 'Sjećam se da su tada svi momci na putovanja sa sobom nosili dvjesto-tristo maraka. Darijo je imao dvadeset kuna u džepu. Zbog toga su ga gledali, ali je on svima govorio: 'Moj ćaća ima samo toliko para i ja se toga ne stidim'', ispričao je jednom Uzeir.

'Subotom je igrao utakmice, a nedjeljom utovarivao na velikoj pijaci kamion za 50 maraka. Bio je jako vrijedan, volio je raditi, bio je on i živahan, ali nije bio zločest, ja ne znam je li ikad napravio kakvu štetu', otkrio je jednom Darijev otac.

Metkovic#selfie#neretva#family??❤️

A photo posted by darijosrna (@darijosrna) on

Neretva ????

A photo posted by Mirela Foric (@mirelaforic) on