BURNO NA FACEBOOKU

Brojni poznati snažno podržali Borisa Jokića

27.05.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što je cijela ekspertna skupina za provođenje cjelovite kurikularne reforme na čelu s Borisom Jokićem podnijela ostavku, mnogi kulturnjaci i poznate osobe domaćeg javnog života odlučili su mu za početak postovima na Facebooku pružiti podršku, a onda i potpisivanjem peticije. No sudeći po uzavreloj atmosferi na društvenim mrežama, podrška neće ostati samo virtualna

Nakon što je nekoliko entuzijasta i stručnjaka u ovoj zemelji pokazalo volju, želju i znanje da ostvari reforme u hrvatskom školstvu, sve dobro, kao mnogo puta dosad, zaustavile su političke manipulacije i pritisci. Ostavka Borisa Jokića i njegova tima opet je mnoge poznate podigla na noge. Točnije, svoj glas zasad su digli na društvenim mrežama, no nadajmo se da se tamo neće i zaustaviti.

Među prvima je, kao i uvijek, bila glumica Nina Violić, postavivši fotografiju Borisa Jokića kao svoju profilnu na Facebooku te pozvavši na potpisivanje peticije.



Iako se dosad rijetko izjašnjavao o politici, svoje mišljenje dao je i redatelj Dalibor Matanić simboličnim postom na Facebooku i porukom 'it started: PEOPLE OF CROATIA VS. PRIMITIVE'.


Svoju potporu Borisu Jokiću dala je i spisateljica i tetarologinja Mani Gotovac i uvijek nadobudna na Facebooku kad je politička i društvena situacija u zemlji u pitanju umjetnica Ella Svalina. Šutnjom na cjelokupnu situaciju nije odgovorila ni glumica Barbara Nola, a voditeljica i glazbenica Ida Prester također se oglasila.