PJEVAČICA LOVELY QUINCES

Policija privela Dunju Ercegović jer je prosvjedovala ispred kolone 'Hod za život'

Bionic
Reading

Kantautoricu Dunju Ercegović, poznatu pod umjetničkim imenom Lovely Quinces, privedela je policija na jutrošnjem prosvjedu u centru Zagreba, piše ravnododna.com

Naša poznata glazbenica Dunja Ercegović, prema pisanju portala ravnododna.com, s umjetnicom Dunjom Janković stala ispred kolone pobornika skupa 'Za život, obitelj i Hrvatsku', tj. akcije protiv prava žena na pobačaj koju su organizirale udruge i zajednice građana, Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda te obitelji i pojedinci, kako bi iskazali svoje neslaganje s njima i želju za izborom.

Prema svjedočenjima okupljenih pojedinaca, nakon što su Ercegović i još jedna osoba stali pred kolonu prosvjednika, policija ih je privela i odvela u zagrebačku 1. policijsku postaju.

Pjevačica je trebala nastupiti jutros na kontra-prosvjedu 'Pravo na izbor' koji se istovremeno održavao na Strossmayerovu trgu.

Nakon što ih je policija pustila Dunja Janković dala je izjavu Jutarnji list: 'Priveli su nas jer smo prepriječile put povorci. Nasilno su nas maknuli, a bile smo samo nas dvije jer su naši kolege nosili bannere pa nisu krenuli s nama ispred kolone. Zaštitari su počeli navaljivati na nas i bili su strašno ljuti, to je bila katastrofa za gledati. Onda su krenuli redari, policija, izgurat nas... Mi smo postupili impulzivno, to je bila naša reakcija zbog njihove povorke'.

Umjetnica kaže da su se policajci prema njima ponijeli korektno:'Oni su morali to odraditi jer je to bilo financirano i podržano od strane grada Zagreba, što je katastrofa'.

RTL Autor: RTL