'TRI ZIME' U HNK

Barbara Vicković: Više me ništa ne može iznenaditi!

01.05.2016 u 12:31

  • +11

Premijera Tri zime u HNK

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mara Bratoš/HNK

Bionic
Reading

Sinoćnja premijera u zagrebačkom HNK 'Tri zime' Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana okupila je veliku kulturnu svitu, ali i druge ljubitelje kazališta koji su hjteli na domaćoj pozornici vidjeti tekst za koji je hrvatska dramnaturginja dobila nagrade u Londonu i New Yorku. Među poznatim uzvanicima bili su i Rade Šerbedžija sa suprugom Lenkom, Josip Paladino, Tereza Kesovija i mnogi drugi. Publika je najjačim pljeskom ove sezone i ovacijama nagradila glumce, među kojima je dominirala Nina Violić, uvijek snažna u svojoj pojavi ma koja je uloga dopala, ali i Dragan Despot, mlada Luca Anić i Ksenija Marinković te Barbara Vicković koja je za tportal otkrila zašto su se jučer dogodili posebni trenuci u njezinoj karijeri

Malo kad je zagrebački HNK odzvanjao uzvicima 'bravo' kao sinoć nakon najiščekivanije premijere ove sezone. Odličan tekst Tene Štivičić o tri generacije žena jedne obitelji i njihovoj borbi za preživljavanje te jaka glumačka postava podigli su na noge publiku koja je HNK ispunila do posljednjeg mjesta.


Tena Štivičić sa suprugom Douglasom Henshallom

Malo tko je propustio sjajan nastup uvijek dominantne i nepokolebljive Nine Violić u ulozi sarkastične Karoline Amruš, Dragana Despota koji je nakon premijere itekako imao razloga za slavlje, energične mlade Luce Anić, odlične Jadranke Đokić, Barbare Vicković...

'Bila mi je iznimna čast kad me Ivica Buljan pozvao u ovu predstavu. Sav trud koji smo uložili kao glumački ansambl je, koliko vidim večeras po reakciji publike, urodio plodom. Nije teško napraviti dobar komad kad je tekst sjajan i jasan. Dogodila se neka ljubav između svih nas i spremnost Ivice da nas sve poveže i jasno kaže što želi', kaže Barbara Vicković dodavši koliko joj znači sudjelovati u jednom kazališnom komadu koji u prvi plan stavlja ženu, njezine slabosti i moći unutar obitelji. Kad promatra sebe u današnjem društvu, vidi li sebe kao ženu koja uspješno savladava se prepreke?

'Majka sam dvoje djece i vrlo dobro znam da danas ženama nije nimalo jednostavno ma koliko se činilo da jest. Sve je to jedna iluzija koju živimo. Gledam kroz odrastanje vršnjaka mojih dvojice dječaka, curice su puno jače i dominantnije, ali u jednom trenutku ta se snaga uruši. Gdje i kako, ne znam. Nastojat ću odgojiti svoje sinove da prvenstveno poštuju žene. Jer danas nismo samo majke, mi smo sve. Moramo zadovoljiti osam poziva tijekom svog života - od kuharice, čistačice, odgojiteljice, psihologa... No ma kako bilo teško, sad sam u jednoj pozitivnoj životnoj fazi. Odustala sam od velikih očekivanja, zadovoljna sam svakodnevicom i uživam u njoj. Meni se do četrdesete sve dogodilo što se imalo dogoditi, naravno da me još toga čega, ali ono najvažnije sam iskusila. Sad sam se postavila na noge, posložila sam svoje prioritete puno lakše i brže nego u svojim dvadesetima i tridesetima i malo me što može iznenaditi', zaključila je Barbara.


Glumačka postava 'Tri zime' s redateljem Ivicom Buljanom