PODRŽAO I JANICU

Ivica Kostelić otkrio: Čekam drugog sina!

29.04.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Gostujući na Narodnom radiju kod Doris Pinčić naš najbolji skijaš otkrio je mnoge zanimljive detalje, ne samo o svojoj posljednjoj misiji na Islandu, koji je prohodao na skijama, već i o majci Marici, Janici kao doministrici, sinu Ivanu, koji obožava glazbu, i prinovi u obitelji

Poslije povratka s Islanda, koji je prehodao na skijama, Ivica Kostelić gostovao je kod Doris Pinčić na Narodnom radiju, a istaknuo je: 'Onaj trenutak kad sam osjetio da smo ostvarili sve što smo željeli je kad je Janica osvojila prvu olimpijsku medalju u Salt Lake Cityju.'

O Janici kao doministrici
Neka ona to radi ako ju to čini sretnom, ja ću je podržati. Sportu se može puno pomoći jer sport, po meni, zaslužuje veću potporu države s obzirom na to koliko čini na promociji domovine, a Janica je ozbiljna i savjesna osoba i mislim da može taj posao raditi dobro.

O filmu 'Upoznaj samog sebe'

Zanimljiva je priča i drago mi je ako itko može biti inspiriran njome.

O skijanju
Kad smo bili klinci, to smo doživljavali kao igru, a kasnije kao užitak. Jedina disciplina u kojoj sam zaostajao je bio veleslalom, no uvijek nam je bio cilj da budemo kompletni skijaši... Aspen, prva vožnja sedmi, druga pobjednik. Ako baš moram izabrati, to je moja omiljena pobjeda.

O ulozi mame Marice
Vidim sad da jako cijenim majčinu ulogu, više nego prije jer je to stvarno teško. Mislim da ništa ne bi bilo moguće bez mame! Ona sve to drži i iako njezina uloga često nije isticana, ona je od odlučujuće važnosti.

Doris servirala Ivici zdravi doručak - shake
Na neki način bili smo prisiljeni da se hranimo domaćom hranom jer nismo imali dovoljno novca da se hranimo po hotelima, ali smo uvijek bili dobro opskrbljeni jer je djed imao poljoprivredno gospodarstvo pa smo imali svega. Ništa nije dobro u ogromnim količinama, a čovjek si nekad treba pružiti neke užitke, ali domaće je domaće - sarma i grah strašno pašu nakon zimskog dana. Još uvijek mama kuha najbolje, a i supruga Elin je savladala puno naših specijaliteta jer bez toga ne ide. Odlično govori hrvatski. Maleni još govori na svom jeziku.

Prehodao Island
Island je jako lijepa zemlja, ali za posjet. Na kraju smo mi to puno brže obavili, ispalo je kraće - jednostavno je bio velik gušt. Hvala Bogu da smo imali dobro vrijeme i da smo mogli uživati. Kad smo krenuli, bilo je lijepo, drugi dan katastrofa - bili smo u šatoru, ali kasnije je bilo ok. Imam još puno izazova, ne fali ih, samo treba izabrati pravo vrijeme.

O nastavku karijere
Svemu dođe kraj, a moj odlazak u sportsku mirovinu nije više daleko - radi se o nekoliko mjeseci ili godinu, dvije. Nastavljam sigurno do sljemenske utrke sljedeće godine, tada ću vidjeti kako stojim sa zdravljem... Zdravlje je zasad dosta dobro, uskoro idem na snijeg i čovjek se nada dokle god stoji na nogama.

O sinu
Ivan je dobar dečko! Sretan sam jer je jako zainteresiran za glazbu, stalno moramo slušati razne CD-e. Stavimo Jerryja Leeja Lewisa i plešemo. Nažalost, često nisam doma, skijam... Uskoro ću sudjelovati puno više. Dolazi nam još jedan dečko!