DVA GLASA, DVA INSTRUMENTA

Zašto Vanna nije htjela zapjevati sa Jacquesom?

28.04.2016 u 14:55

Bionic
Reading

Jacques Houdek i Nina Kraljić su danima prije koncerta u Lisinskom osjećali veliko uzbuđenje i radost zbog novog zajedničkog nastupa. Došle su ih podržati brojne kolege, Tereza Kesovija, Lana Klingor Mihić, pobjednica druge sezone 'Voicea' Ruža Janjiš, Mila Elegović i Vanna. Kad je Jacques ugledao Vannu u publici, pozvao ju je da zajedno otpjevaju Princeovu pjesmu, ali pjevačica ipak nije ustala

Na Jacquesovom repertoaru našle su se i njegove pjesme, ali i poznate obrade poput 'Suze za zagorske brege', 'Moj galebe' i 'All The Way' Franka Sinatre. Kad je na rasporedu bila Princeova pjesma 'Purple rain', pjevač je iz publike pozvao Vannu da je otpjevaju zajedno. Vanna, inače velika obožavateljica Princea, koja je čak pet puta bila na njegovim koncertima, očito je ovog puta htjela samo uživati i ne skretati pažnju na sebe na koncertu svojih kolega.

'Ništa nije bilo dogovoreno, ali znam koliko Vanna voli Princea pa sam je htio dići na foru. (smijeh) Samo mi je prstom pokazala da neće doći, a onda je guštala u pjesmi koju smo joj otpjevali pola ja, a pola dvorana', rekao nam je Jacques.Dodaje kako su on i Nina zamislili koncert bez stilskih ograničenja, a odabir repertoara očito je bio pun pogodak jer je publika sinoć istinski uživala u njihovim izvedbama.

Pobjednica prvog hrvatskog 'The Voicea' i njezin mentor udruženim snagama priuštili su nezaboravno glazbeno druženje na nastupu koji su nazvali 'Dva glasa = dva instrumenta'. Koncert im je malo kasnio uslijed posebne regulacije prometa zbog odlaska turskog predsjednika, no to nije smetalo publici koja je s oduševljenjem dočekala prvu, zajedničku izvedbu 'Ljubavne pjesme' iz rock opere 'Gubec beg'.

Posebno dirljiv dio koncerta bio je kad je Jacques najavio da će pjevati 'O jednoj mladosti'. Publici je ispričao kako je na probama za koncert, kod sebe doma, shvatio za koga je ta pjesma. Dok ju je pjevao, vidio je sliku svoje kćeri Sofije pa su mu oči zasuzile.

Nakon Jacquesa nastupila je Nina, a svoj je blok otvorila pjesmom 'Zaljuljali smo svijet'. Otpjevala je i 'Lighthouse' te neke od pjesama koje je pjevala u 'The Voiceu', poput 'Zajdi, zajdi', 'Što te nema'... Mlada pjevačica, kojoj je to bio prvi takav nastup u Lisinskom, podijelila je s publikom svoj stres zbog Eurosonga i svega što joj se događalo u proteklom razdoblju te je priznala da je zbog toga i zaplakala.

I Jacquesu i Nini želja je da ovaj koncert nabijen emocijama ponove i u ostatku zemlje jer je u Lisinski stigla publika iz svih krajeva Hrvatske.


Vanna je došla na koncert sa suprugom Andrijom


Koncert Jacquesa i Nine nije propustio ni Siniša Cmrk s obitelji

Anto Magzan/PIXSELL
Najdraža podrška iz publike Jacquesu su bile supruga Brigita i kći Sofija

RTL Autor: RTL