I PJESMA I PREDAVANJE

Tonči Huljić studentima ekonomije otkrio tajnu svog uspjeha

22.04.2016 u 14:49

Bionic
Reading

Tonči Huljić održao je predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu: 'Na put do uspjeha koracima Tončija Huljića', na kojem se okupilo 300-tinjak studenata

Poznati glazbenik i skladatelj odazvao se pozivu Debatnog kluba EFZG-a u sklopu projekta 'Uhvati me za riječ' – koji je osmišljen kao ciklus predavanja koji svaki tjedan organizira predavanja renomiranih pojedinaca iz javnog života koji su svojim trudom i dosljednošću ostvarili izniman uspjeh u području u kojem djeluju. Cilj je predavanja taj da govornici prenesu svoja iskustva i motiviraju studente, kako bi oni krenuli na put ka uspjehu.

Predavanje je započelo iznenađenjem: zbor Ekonomskog fakulteta otpjevao je Tončiju njegovu pjesmu 'Providenca', a on im se na kraju i pridružio u izvođenju.

RTL Autor: RTL

Na dvosatnom predavanju Tonči Huljić studentima je prenio svoja iskustva iz bogate karijere.

'Priznat ću da sam se pomalo pribojavao velike dvorane na Ekonomskom fakultetu, no kad sam ugledao koliko je studenata došlo čuti što imam za reći, ostao sam bez riječi. Oni su naša budućnost, naša snaga i ulaganje u njih je jedino sigurno ulaganje. Ukazano mi je povjerenje da prenesem studentima životna iskustva, i to na način kakav su i očekivali od mene – kroz životne anegdote iz karijere i života, a kod mene ih je uistinu u ovolikom radnom vijeku bilo mnogo. Vrlo iskreno i bez zadrške ispričao sam situacije koje do sada nisu imali prilike čuti nigdje drugdje. Nadam se da je bilo poučno, ali i zabavno.


Tonči Huljić s Lukom Buntićem, predsjednikom Debatnog kluba

Najvažnije savjete koje sam im udijelio su prije svega da uvijek budu svoji, koliko god to floskulativno zvučalo, da nikad ne odustaju, te da nikad ne teže prosječnom već da se ne boje sanjati velike snove', ispričao je Tonči Huljić na kraju predavanja.

Luka Buntić, predsjednik Debatnog kluba EFZG-a, izrazio je veliko oduševljenje predavanjem:
'Prije svega velika nam je čast što smo mogli ugostiti ovako velikog predavača i vizionara. Nadmašio je sva naša očekivanja koja smo položili u ovo predavanje. Prije svega po broju studenata koji su se na kraju odazvali, što potvrđuje da je G. Huljić bio i više nego pravi odabir.

Najviše nam se sviđa što smo imali prilike vidjeti drugu stranu Tončija Huljića koju nemaš priliku vidjeti preko medija. Njegova iskrenost, predanost poslu i savjeti iz stvarnih životnih situacija koje je podijelio zasigurno će koristiti studentima u životu.


Studentima je poručio da nikad ne teže prosječnom već da se ne boje sanjati velike snove

Ispao je sjajan predavač i jako nam se svidjelo što se spustio na razinu studenata i spojio se s nama na osobnoj razini te su studenti na kraju imali priliku i osobno ih upitati sve što ih je zanimalo.'

Kako je Tonči Huljić bio peti gost predavač u ciklusu Debatnog kluba EFZG-a 'Uhvati me za riječ', na kraju mu je i uručen i dres s brojem pet, što je poznatog hrvatskog tekstopisca, skladatelja, glazbenika i producenta jako dirnulo.

Ovakva vrsta predavanja uobičajena je na prestižnijim svjetskim sveučilištima kao što su Cambridge, Harvard, Stanford, a zahvaljujući mladim entuzijastima i velikim nadama s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, imamo je i na domaćem sveučilištu.


Huljićevo predavanje okupilo je 300-tinjak studenata