SRETAN 44. ROĐENDAN

Severina: Kameleonka koja je nadmašila svoje učitelje

21.04.2016 u 10:45

Bionic
Reading

Severina danas slavi 44. rođendan, a mi smo se prisjetili kako je od ambiciozne plesačice u splitskom Mozaiku, preko voditeljice glazbene emisije Top Cup, Djevojke sa sela i Dalmatinke postala jedna od najvećih domaćih zvijezda koja je od svog imena uspjela napraviti brend

Sa Severinom, koja danas poput britanske kraljice Elizabete II slavi rođendan, ništa nije bilo prosječno, pa tako ni njezin prvi nastup za koji je bila zaslužna Lepa Smoje, njezina mentorica u plesnom centru Mozaik.

'Legendarna Lepa Smoje, imala je tada 63 godine, odvela me je na neko amatersko takmičenje i pjevala sam pjesmu Rajka Dujmića 'Moja Milena'. Tada mladi Remi Kazinoti, sada veliki aranžer, rekao je da ne mogu pjevati pjesmu koju pjeva muškarac. Rekla sam da ću pjevati tu ili nijednu drugu. Tako sam, kao desetogodišnjakinja, pobijedila na Prvom pljesku. Ustvari, dok se glasalo, zaigrala sam se i od trećeplasiranog mislila da je pobjednik. Bila sam toliko nesretna, otrčala sam u toalet i sakrila se ispod lavaboa. Kada su me pronašli i doveli na binu, svi su mislili da plačem od sreće, a ja sam ronila u svojoj muci', ispričala je jednom Severina.

Od tada pa do danas prošla je mnoge faze i bila je jedna od rijetkih na sceni koja je odoljela svim zamkama vremena i iskušenjima koje je život stavljao pred nju.

Seve je najveća kameleonka hrvatske estrade, žena koja itekako dobro zna recept za uspjeh i, ma koliko danas više intrigira izgledom nego svojim pjesmama, njezin je put samo jedan - naprijed. Na pitanje kaje li se zbog nekih odluka u životu, uvijek ima samo jedan odgovor:

'Ma kakvi. Moj život je prebogat i premoj da bih se odrekla ijedne proživljene sekunde, bila ona tužna, bila sretna. Živa sam, zdrava, a hvala bogu - i žensko sam i slavim život takav kakav je. Nikome ne zamjeram, pomolim se za izgubljene duše i idem dalje. Aleksandar je najdivnije biće na svijetu, ali on mi nije nagrada za patnju. Naprotiv, on mi je nagrada upravo zato što se ne dam, jer volim život. On mi je životna nagrada. Napola praznu čašu vidim kao napola punu. Još ako je vino u njoj... ', zaključila je jednom za svagda Severina.


Na početku svoje karijere 1991. u društvu Mladena Burnaća, Ivane Banfić i Sandija Cenova


U Saloonu počekom devedesetih u društvu Mladena Grdovića i Nene Belana


Severina i Zrinko Tutić 1992., presudne godine u njezinoj karijeri


Severina 1993. kao Dalmatinka


Na snimanju spota 2008.

Pixsell
Severina 2009.


Na turneji 'Dobrodošao u klub' 2013.