IZLOŽBA ILUSTRACIJA

Judita Franković najbolje spaja nespojivo

11.03.2016 u 15:30

  • +7

Izložba modnih ilustracija Maye Beus povodom 10 godina City Centera One

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić/PIXSELL

Bionic
Reading

Jučer je u Ciy Centeru one otvorena izložba modnih ilustracija ilustratorice Maye Beus koju su došle podržati brojna hrvatska modna lica poput Bojane Gregorić Vejzović, Mare Bratoš, Ivane Marić te Judite Franković. Lijepa glumica poznata po svom jedinstvenom modnom izričaju plijenila je pažnju u modernoj verziji retro kombinacije

'Svidjela mi se izložba i uvijek mi je zanimljivo upoznati nove kreativce, a Korkutovi tekstovi su uvijek informativni i zanimljivi za čitanje', kaže Judita Franković. Spajajući nespojivo, još jednom je pokazala kako se s lakoćom poigrava modnim detaljima. Tako je ovaj put kombinirala plavu svilenu bluzu i bordo kožnu suknju dužine ispod koljena s lakiranim paž-cipelama i neizbježnim čarapicama.

Jedna od najangažiranijih domaćih glumica otkrila je ponešto i o svojim poslovnim planovima.
'Kad je o poslu riječ, nadamo se trećoj sezoni serije 'Počivali u miru', a u završnoj fazi je i film Darija Plejića - 'Prkos'. U pripremnoj fazi su i neki kazališni projekti kojima se veselim', rekla nam je Judita.

Maya Beus, koja posljednjih godina uspješno gradi inozemnu karijeru suradnjom s najpoznatijim imenima svjetske modne scene ovom je izložbom donijela  pregled modne dekade od 2006. do 2015. ilustracijama haljina visoke mode, haute couturea modnih velikana poput Balmaina, Guccia, Johna Galliana, Ateliera Versace, Giambattiste Vallia. Povratak u recentnu modnu prošlost upotpunio je osvrt modnog teoretičara Nenada Korkuta, a u ugodnoj atmosferi izložbe uživali su i Bojana Gregorić Vejzović, Mara Bratoš, Ivana Marić, Boris Mirković, dizajnerski modni dvojac Twins i mnogi drugi.


Juditi Franković svidjele se se ilustracije Maye Beus