ŽELI POMOĆI

Jude Law u izbjegličkom kampu: Zaštitite djecu!

25.02.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Poznati britanski glumac u društvu nekoliko svojih kolega i pisca Toma Stopparda posjetio je izbjeglički kamp u Calaisu na sjeveru Francuske kako bi upozorio na nehumane uvjete života u njemu i pozvao Ujedinjeno Kraljevstvo da primi djecu koja se nalaze ondje bez pratnje

Nakon što se u medijima proteklih godina pojavljivao ponajviše u kontekstu svojih ljubavnih afera i izvanbračne djece glumac Jude Law napokon je zablistao i kao aktivist pokrenuvši akciju spašavanja sirijske djece bez skrbi u izbjegličkom kampu u Calaisu na sjeveru Francuske. Naime glumac je nedavno s još 145 glumaca i pisaca poslao otvoreno pismo premijeru Davidu Cameronu zamolivši da pomogne u zbrinjavanju sirijskih mališana.


I Tom Stoppard pridružio se Judeu Lawu u posjetu izbjegličkom kampu u Francuskoj

Law je jučer s kolegom Tobyjem Jonesom, slavnim piscem i dramaturgom Tomom Stoppardom i mladim kantautorom Tomom Odellom posjetio kamp Jungle kraj Calaisa, poslavši poruku britanskim vlastima kako je problem s izbjeglicama u Calaisu itekako rješiv. Naime u kampu trenutno boravi oko šest tisuća izbjeglica, od kojih 445 djece. Njih 315 je bez roditelja i rodbine. Law je zamolio Camerona da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži sklonište nezbrinutoj sirijskoj djeci. Francuske vlasti nedavno su objavile kako će dio kampa biti zatvoren, a britanski glumac zamolio je da se ta odluka odgodi dok djeca koja su tamo bez ičije skrbi ne budu zbrinuta.


Glumac Toby Jones također je potpisao otvoreno pismo Judea Lawa Davidu Cameronu