MARIO ANČIĆ

'Imao sam ozbiljnih problema sa srcem i žlijezdama'

12.02.2016 u 20:02

Bionic
Reading

Mario Ančić, naš vrhunski tenisač koji je morao prekinuti karijeru zbog zdravlja, u razgovoru za BBC Sportsworld otkrio je da je svoju sportsku karijeru zamijenio doktoratom iz prava, ali i s kakvim se sve zdravstvenim problemima susretao

'U jednom trenu život mi je bio u opasnosti. Imao sam ozbiljnih problema sa srcem i žlijezdama, imunitet mi je bio potpuno uništen, a tijekom treninga sam pljuvao krv. Mononukleoza i nije bila najveći problem u cijeloj priči', izjavio je za radijsku emisiju.

Ančić se povukao iz tenisa u veljači 2011., a njegovoj karijeri je presudila ozljeda leđa. Sa samo 16 godina postao je olimpijac, a s 22 godine uz Nadala je bio najmlađi u društvu 10 najboljih tenisača svijeta. Sportsku karijeru zamijenio je pravnom, a prošle godine je na prestižnom američkom sveučilištu Columbia i doktorirao. Brojni kolege na Columbiji nisu ni znali da je Ančić bivši uspješni tenisač sve dok nije organizirao predavanje na koje je doveo Novaka Đokovića, a on je studentima ispričao svoje iskustvo u sportskom biznisu i govorio o odlukama koje mora donositi na svakodnevnoj bazi.

Nakon doktorata na Columbiji Ančić je počeo raditi za Credit Suisse na Wall Streetu.

'Osjećam se kao da živim dva različita života. Tenis mi je puno pružao, a i sada se znam buditi usred noći da gledam dvojicu svojih prijatelja kako igraju polufinale Australian Opena. Vrhunskom sportašu sigurno nije lako započeti novi život. Zamislite kako bi se jedan od najboljih neurokirurga na svijetu osjećao da mu netko kaže - od sada ćeš svirati violinu. Nije mi bilo jednostavno povući se s 25 godina, ali iz toga se rodilo nešto dobro', zaključio je Ančić.

Mario Ančić