NAKON PRESUDE

Lambašin otac: Stojanu Matavulju sam sve oprostio

11.02.2016 u 11:52

Bionic
Reading

Dvadeset osam mjeseci prošlo je od smrti Dolores Lambaše. Otac šibenske glumice Đino Lambaša u razgovoru za tportal priznao je kako za fatalnu automobilsku nesreću u kojoj je izgubio kćer ne krivi nikog. Stojanu Matavulju, koji je vozio automobil u kojem je Dolores poginula, sve je oprostio, a komentirao je i presudu prema kojoj glumac mora otići u zatvor na godinu dana

Đinu Lambaši, tati preminule glumice Dolores, još su uvijek svježa sjećanja na dan koji bi više od svega volio zaboraviti. U razgovoru za tportal kaže kako mu je u duši od trenutka kad je Dolores otišla svaki dan pravi pakao. Dodatno je potresen i zbog Stojana jer, ističe, ne okrivljuje ga za smrt kćeri.

'Zašto bih ga krivio? To što se njemu dogodilo moglo se, nažalost, dogoditi svakome od nas. Nakon nesreće danima me zvao i ispričavao se. Sve sam mu oprostio. Što ja, uostalom, imam kome opraštati?', govori Đino.

Pitali smo ga i podržava li odluku suda da glumac na godinu dana ode iza rešetaka. 'Meni ta presuda ne predstavlja ništa', odgovorio nam je Đino.

Majka stradale glumice Alma Petrović nipošto ne želi prihvatiti nedavnu odluku Županijskog suda u Slavonskom Brodu prema kojoj Stojan Matavulj mora na godinu dana ići u zatvor. Ogorčena Doloresina majka medijima uporno ponavlja kako nikad neće prestati s pitanjima, želeći saznati što se točno dogodilo kobne noći nakon što su Dolores i Stojan napustili iločke podrume i uputili se prema Zagrebu, u koji glumica nikad nije stigla.


Glumica je bila prepoznatljiva po veselom, zaraznom osmijehu


Otkako je Dolores umrla, njezina majka sa sebe ne skida crninu, a nosila ju je i na suđenju


Nedugo prije smrti Dolores je glumila u RTL-ovoj sapunici 'Ruža vjetrova'

Podsjetimo, tragedija koja je šokirala Hrvatsku dogodila se 23. listopada 2013. Dolores i Stojan vraćali su se iz Beograda s kazališne predstave pa su pri povratku stali u Ilok kod prijatelja. Iako su tamo trebali prespavati, krenuli su prema Zagrebu, a na putu je Matavulj udario u auto ispred sebe. Iako je bila vezana, Dolores je ispala kroz stražnja vrata i od teških ozljeda preminula nekoliko sati kasnije dok je Stojan prošao samo s lakšim ozljedama.


Terenac Stojana Matavulja nakon nesreće bio je neprepoznatljiv

Nalazi su kasnije pokazali da je imao 0,66 promila alkohola u krvi. Tijekom suđenja rekao je da se osjeća krivim. Općinsko tužiteljstvo uložilo je žalbu na prvostupanjsku sankciju od devet mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje, a vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu prošli tjedan donijelo je odluku da Matavulj mora u zatvor na godinu dana zbog izazivanja nesreće iz nehaja te da uz to mora platiti 23.315,27 kuna sudskih troškova.