POVRATAK U HRVATSKU

Marina Perazić: Otac mojih kćeri me zlostavljao!

09.02.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Pjevačica se sinoć nakon dugo vremena pojavila u javnosti. Marina Perazić sudjelovala je u emisiji HTV-a 'BezVeze' za čije je potrebe punih šest dana živjela u izolaciji. Na sudjelovanje u projektu pristala je zbog teške financijske situacije koja ju je zadesila u posljednjih godinu dana, a ekskluzivno za tportal otkriva da se vratila živjeti u Hrvatsku i da u kasnim pedesetim godinama uživa u statusu solo djevojke. Progovara i o nasilničkom ponašanju nekadašnjeg partnera, bubnjara Ekatarine Velike Ivana Fecea Firčija, s kojim je dobila dvije kćerke, kako je došlo do pomirenja s Davorom Toljom te po čemu pamti ljubav s glumcem Sergejem Trifunovićem

'U Rijeku sam se vratila prošlog proljeća jer sam shvatila da u Novom Sadu više ne mogu živjeti od zumbe. Interesa je bilo sve manje, morala sam plaćati dva prostora u kojem sam organizirala zumbu i stan u kojem sam živjela, a to više nisam mogla', započela je svoju priču Marina Perazić (57) koja se u Srbiju preselila prije pet godina.

Pjevačica grupe Denis&Denis koja je nakon odlaska iz te grupe nastavila uspješnu glazbenu karijeru preko druge strane Bajakova živjela je i devedesetih godina nakon što se vratila iz Amerike što joj neki prijatelji u vlastitoj domovini i danas zamjeraju. 'Nisam se nikad zamarala time i slušala sam svoje srce jer tada u Hrvatskoj nisam imala karijeru, baš kao ni danas. Meni je suludo da žena od 57 godina, s diplomom inženjera građevine, mora biti na zavodu za zapošljavanje. Da nemam nekoliko gaža u mjesecu, ne bih imala od čega živjeti. U Rijeci se osjećam kao građanka drugog reda, persona non grata. Zbog teške sam financijske situacije dva puta prihvatila sudjelovanje u Farmi, pa sam tako te 2009. bila u hrvatskoj i srpskoj inačici te emisije, govori pjevačica koja u Rijeci živi s 83-godišnjim umirovljenim tatom.

U Novi Sad preselila se kako bi njezine kćeri, 21-godišnja Luna i 24-godišnja Mia bile u blizini tate, legendarnog bubnjara Ekatarine Velike Ivanom Feceom koji se vratio iz Amerike. U dobrim su odnosima ostali samo zbog djece, jer je Marina s njim proživljavala pravi pakao, o čemu otvoreno govori.


Svojim je kćerkama pjevačica oduvijek bila najveća potpora

'Dok smo živjeli u Americi gdje su se naše kćeri i rodile, neprestano je imao nagle promjene raspoloženja. Zlostavljao me jer je bio jako nezadovoljan svojim životom zbog čega se često znao ponašati nasilno. Meni je dovoljno da netko jednom digne ruku na mene, nakon čega se istog trenutka povlačim. Liječio je komplekse na meni, ponižavao me i vrijeđao da bi se osjećao bolje. Jednostavno, to je njegova narav. Nikad mi se nije ispričao! Meni je pak moja sloboda najvažnija, iako nije lako biti samohrana mama. Luna i Mia dobro se slažu s tatom, rade za njegov klub u Novom Sadu, i drago mi je da je tako', iskrena je Marina.

Posljednjih godina intenzivno se počela baviti psihologijom, a kad sad razmišlja o velikom glazbenom uspjehu koji joj se dogodio, neke bi stvari promijenila. 'Kao djevojka od 19 godina napravila sam pogrešan odabir jer sam upisala Građevinski fakultet, da bih nakon diplome shvatila kako me to ne zanima. S jedne su me strane ispunjavale pjesme koje smo radili u jednoj sobici, no s druge sam se strane teško mirila s gubitkom privatnosti. Bilo mi je neugodno kad bi netko upirao prstom u mene. Nisam se znala dobro nositi s tom slavom', kaže pjevačica koja se s članom benda Davorom Toljom žestoko posvađala zbog čega se bend i raspao.


Davor i Marina u vrijeme najveće slave

Prije tri godine zakopali su ratne sjekire nakon što je Marina dobila Toljin mail u kojem je moli da ponovno počne nastupati s Denis&Denis. 'Rekla sam mu da hoću i nisam se željela vraćati unatrag pa sam sujetu i ego ostavila postrani.' O razlozima svađe samo kratko kaže: 'Naš odnos nije imao veze s time. Nije to bio razlog. Imalo je veze s njegovim privatnim životom koji je dosta ograničavao i sputavao naš odnos, a i glazbeni ukus nam se počeo razlikovati', kaže pjevačica.

Do šezdesete godine dijele je dvije godine i tri mjeseca, a ona uživa u statusu solo žene. Mediji u regiji pisali su o tome kako ljubi 33 godine mlađeg muškarca. 'Student o kojem se pisalo zove se Dimitrije koji je moj fotograf, godište moje kćeri i doživljavam ga isključivo kao svog sina. Imali smo i jednu zajedničku pjesmu čiji je on autor. Željela sam mu se odužiti zbog predivnih fotografija, a i željela sam mu pomoći da se afirmira kao umjetnik. Što se tiče moje emocionalne veze, radilo se o mlađem muškarcu. Više od deset godina smo proveli zajedno. Nije bio student, imao je radni staž. No htio je brak i djecu, a meni to nije odgovaralo, pa smo odlučili prekinuti. U tom mi je trenutku trebao partner, a mlađeg sam muškarca izabrala iz praktičnih razloga', ozbiljno će Marina.


Pjevačica je bila jedan od seks-simbola bivše države

Prisjetila se i veza s glumcem Sergejem Trifunovićem (43) i pjevačem Vladom Georgievim (36). Prvi je od nje bio mlađi 14, a drugi 18 godina. Ipak, razliku Marina nije ni osjetila. 'Otišli smo s vremenom na različite strane, no pamtim ih samo po dobrim stvarima. Sergej je bio pravi kavalir, srdačan i jako pažljiv prema mojoj djeci.'

Današnju hrvatsku estradu, kaže, uopće ne želi komentirati. Od svojih kolega cijeni grupe TBF, Elemental, Jinx i Let3, a od svog povratka na našu scenu ne odustaje. 'Sve ono što vrijedi ne dolazi do izražaja, no nadam se kako će publika prepoznati ono što uskoro planiram ponuditi', kaže pjevačica koja novim pjesmama možda i ponovi nekadašnji uspjeh kad je žarila i palila prostorom bivše Jugoslavije.