U GALERIJI

Što je to spojilo Đurđu Tedeschi i Elviru Kranjčar?

05.02.2016 u 15:56

Bionic
Reading

Izložba keramike 'Površine' Nataše Ninić okupila je sinoć u zagrebačkoj galeriji Kranjčar mnoge poznate, među kojima su bile Đurđa Tedeschi, Ada Berber, Borna Rajić s najmlađim sinom Raffaelom te televizijska urednica Ljiljana Vinković

Povod za novo okupljanje ljubitelja hrvatske umjetnosti u galeriji Kranjčar bila je izložba šibenske keramičarke Nataše Ninić 'Površine', a sinoć je nije propustila Đurđa Tedeschi, ali i druge ljubiteljice hrvatske umjetnosti poput Ade Berber.

RTL Autor: RTL

Unatoč poslovnoj neizvjesnosti koju trenutno proživljava nogometni trener Cico Kranjčar čekajući novi angažman, kao i njegov sin Niko, dobro raspoložena  Elvira Kranjčar na izložbi nije skidala osmijeh s lica.

Borna Rajić u galeriju je došla u pratnji svog najmlađeg sina Raffaela, kojeg je dobila u vezi s Izraelcem Ronom Haleom. Borba za skrbništvo nad sinom nije obeshrabrila Bornu te je jučer zasjala u najupečatljivijoj modnoj kombinaciji. Izložbu je pogledala i televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Vinković, ali i glumac Goran Grgić.

Autorica izložbe Nataša Ninić profilirala se kao dizajnerica uporabnog posuđa. Njezine zdjele, tanjuri, posude zapravo su više od običnih uporabnih predmeta te su dijelom poprimile osobine skulpture.

Slobodno modelirane forme koje izrastaju iz logike materijala - upravo je to stvaralački ključ ili logos njezinog kreativnog čina.

Ninić se kontinuirano usavršava u tehnologiji i istovremeno eksperimentira dodavanjem oksida, minerala i njihovih kombinacija u glinu. Pažnju posvećuje obliku, površini i teksturi koju postiže ručnom obradom. Udubljena kružna površina postaje prostor koji treba likovno osvojiti.


Ada Berber s prijateljicom


'Površine' Nataše Ninić


Đurđa Tedeschi, pjesnikinja Sonja Manojlović te dizajner Mario Miše


Autorica izložbe Nataša Ninić (druga slijeva) sa suprugom i obitelji