PORUKA 'DUŠEBRIŽNICIMA'

Anđa Marić: Pravo na pobačaj pravo je svake žene!

05.02.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Nakon što su Ujedinjeni narodi donijeli povijesnu odluku da je pravo na pobačaj pravo svake žene koje joj nitko ne smije uskratiti, pjevačica i autorica Anđa Marić pozdravila je tu odluku te se osvrnula i na temu nedavno snimljene pjesme domaćih glazbenika posvećenu svakom začetom djetetu

'Prvo, uopće ne mogu vjerovati kako se netko usuđuje uvjetovati način tuđeg života. Drugo, neokršćani bi trebali znati da trebaš maknuti brvno iz svog oka prije nego što vidiš greške u drugima, i treće - nitko ne ide na pobačaj jer je to način kontracepcije nego je to u slučaju da je plod bolestan, mrtav ili ugrožava život majke na bilo koji način. Ne bih se usudila drugim ljudima govoriti što bi smjeli ili trebali, ne znajući njihove razloge i podcjenjujući to', kaže Anđa koja podržava najnoviju odluku Ujedinjenih naroda da je pravo na pobačaj pravo svake žene.

Neki od hrvatskih glazbenika snimili su pjesmu protiv pobačaja koja je podijelila javnost. Dok autori tvrde da samo promoviraju svoj kršćanski svjetonazor, mnogi su izrazili bojazan da je riječ o pokušaju da se pobačaj u Hrvatskoj zakonski zabrani.

Glazbeni sastav Emanuel inicirao je pjesmu 'Želim živjeti', a napravili su je u suradnji sa sestrama Husar, Ninom Badrić i Alanom Hržicom. Namjera je, kažu, bila samo slobodno pjevati i voditi se svojim stavovima. A njih su s javnošću podijelili Alan Hržica i Marija Husar. Oboje su se izjasnili su se protiv pobačaja.
'Nisam za abortus bez obzira na okolnosti koje se događaju ženama, ali isto tako nikoga ne osuđujem jer znam koliko je to bolno, delikatno i intimno', izjavila je Marija Husar.