ANICA KOVAČ

'Badnjak slavimo kod kuće zajedničkom molitvom!'

17.12.2015 u 10:50

Bionic
Reading

Nadolazeći božićni i novogodišnji blagdani za Anicu Kovač imaju posebno značenje. Nedavno je postala kuma RTL-ove humanitarne akcije, a raditi s djecom neopisivo je raduje. U razgovoru za tportal Anica otkriva što je sve osjećala kad je došla u Vukovar, a rekla nam je i kako će izgledati Božić u njezinom domu

'Kad su me s RTL-a zvali da zajedno idemo u Vukovar posjetiti mališane iz udruge Vukovarski leptirići, nisam dvojila ni trenutka', započela je svoju priču Anica Kovač, kuma ovogodišnjeg projekta 'RTL pomaže djeci'.

Osmijeh na dječjim licima i onaj trenutak kad ih usrećite svojom prisutnošću, kaže, ne može se tek tako opisati riječima. 'Već više od deset godina humanitarno radim u raznim udrugama, no ne volim to posebno isticati. Došlo je vrijeme da ljudi prihvate činjenicu da su ta djeca dio nas i naših života. Naposljetku, svi smo mi na ovom svijetu samo gosti', kaže Anica, a u RTL-ovu humanitarnu misiju uključila je i svoje prijatelje.

'Vukovar je inače za mene poseban grad, a zbog ovih mališana sada zauzima posebno mjesto u mom srcu. Ta djeca su mi ispričala sva svoja iskustva na koja ne možete ostati ravnodušni. Njih je osamdesetero u dobi od dvije do 12 godina s različitim motoričkim, intelektualnim, zdravstvenim i drugim poteškoćama. Jedan dječak htio mi je skinuti madež s brade, neprestano me ljubio i obasipao nježnošću', puna emocija kaže Anica.


Druženje s vukovarskim mališanima posebno je djelovalo na Anicu

'Dvije ruke nose više nego jedna, a sve što radim, radim iz srca. Ne obazirem se na zle komentare i nikad me nisu dirali', ističe nekadašnja prva pratilja Miss svijeta i poziva sve ljude dobre volje da prema svojim mogućnostima pomognu kupiti potrebnu opremu vukovarskim mališanima.

A pripreme za božićne blagdane u Aničinom domu već su krenule. Iako bor obično kiti na Badnjak, ove godine odlučila je to napraviti ranije kako bi božićna čarolija u njezinom domu potrajala što dulje.

'Kao i svakog Badnjaka, tako ćemo i ovog imati zajedničku obiteljsku molitvu, nakon koje će Robert i naša najstarija kći Leticija otići na polnoćku. Božićno jutro provest ćemo kod kuće, a onda ćemo ići kod dobrih prijatelja', kaže Anica, dodajući da će se primiti i kuhače jer je supruga i djecu odlučila razveseliti sarmama.


Bivša Miss Hrvatske s Robertom Kovačom u braku je već četrnaest godina

Poklone je, kaže, već kupila i spakirala. 'Moj Marko ima devet godina, a Viktorija sedam. Još misle da im darove donosi Djed Mraz i sada željno očekuju što im je to Djedica pripremio ove godine. Darove biram prema intuiciji i dosad gotovo nikad nisam pogriješila u odabiru. Svega se tu zna naći – od igračaka do slatkiša', smije se Anica, a s nogometnim trenerom i bivšim reprezentativcem Robertom Kovačem u skladnom je braku već četrnaest godina.

Kao formulu uspješnog braka bivša manekenka navodi razumijevanje, ali i ljubav koja u njihovu slučaju plamti jako kao i prvog dana kad su se upoznali.

Planova za Novu godinu još uvijek nemaju, a novogodišnju destinaciju Anica i Robert obično odaberu u posljednji trenutak. Nekad im se na putovanju pridruže i djeca jer za Anicu nema ništa ljepše nego kad joj je cijela obitelj na okupu, pogotovo za blagdane.


Najstarija kći Leticija (12) lijepa je na mamu