40 GODINA BIJELOG DUGMETA

U čijem je to društvu uživao Bregović prije zagrebačkog koncerta?

29.11.2015 u 09:14

  • +16

Veliki koncert Bijelog Dugmeta u zagrebačkoj Areni

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Bionic
Reading

Televizijska voditeljica i urednica Ana Radišić provela je nekoliko dana s Goranom Bregovićem. Snimili su dokumentarac o njemu koji će uskoro imati premijeru. Jedan od najpoznatijih skladatelja u regiji trenutačno na turneji po Hrvatskoj obilježava četiri desetljeća od svoje prve objavljene ploče 'Kad bi' bio bijelo dugme' u sklopu koje je sinoć nastupio u zagrebačkoj Areni.

U svom prvom dokumentarcu rađenom u produkciji televizije CMC i Croatia Recordsa, Ana i legendarni vođa i gitarist skupine Bijelo dugme putovali su po hrvatskim mjestima koja njemu posebno znače. Tako se u dokumentarcu može vidjeti mjesto gdje mu je živio otac, Split gdje je nastala njegova posljednja ploča...

'Dugo sam se spremala za susret s njim prateći njegovu glazbu i glazbu Bijelog dugmeta, čitajući i gledajući njegove intervjue. Bio mi je veliki profesionalni izazov i čast raditi s glazbenikom takvog kalibra. Kad sam pregledavala što smo snimili, srce mi je bilo veliko kao kuća', priznala je Ana Radišić. Voditeljici i urednici na CMC-u to je prvi projekt takve vrste u kojem će doći do izražaja njezina prilagodljivost i smisao za improvizaciju.

'Nismo se bavili brojkama ni stvarima koje su već poznate o njemu. Ovim dokumentarcem došli smo do neke druge strane Gorana Bregovića', ističe Ana.

Sa slavnim glazbenikom na snimanju je bilo zabavno i opušteno.
'On je pravi profesionalac, vrlo ugodna i susretljiva osoba. Od osobe koja ne skida osmijeh s lica puno sam naučila', otkrila je.

Ovih je dana na televiziji CMC prikazana radna verzija dokumentarca, a sinoć prije zagrebačkog koncerta snimili su se zadnji kadrovi te će film uskoro biti premijerno predstavljen. U njemu će biti izvedeni poznati hitovi Bijelog dugmeta u tamburaškim, klapskim i novim rock aranžmanima. Dokumentarac će se među ostalim naći u sklopu posebnog izdanja 'Lijepom Našom s Goranom Bregovićem' koje Croatia Records također priprema.


Veliki koncert Bijelog Dugmeta sinoć u zagrebačkoj Areni publiku nije ostavio ravnodušnom


Udokumentarcu će se moći čuti i kako Bregović zvuči u tamburaškoj verziji