ELEGANCIJA U CRNOM

Naše slavne glumice zablistale na dodjeli glumačkih nagrada

25.11.2015 u 14:03

  • +31

Svečanost dodjele Nagrada hrvatskog glumišta u Hrvatskom narodnom kazalištu

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Bionic
Reading

Crne večernje haljine bile su najupečatljiviji modni odabir na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta sinoć u HNK-u. Trudna Jelena Veljača odabrala je predivnu crnu haljinu od baršuna koja joj je stajala kao salivena, a Jelena Perčin odlučila se za dugu romantičnu kreaciju

U zagrebačkom HNK-u sinoć je bilo veliko glumačko slavlje u povodu tradicionalne 23. dodjele Nagrada hrvatskog glumišta. Dodjela je začinjena glazbeno-scenskim performansom u kojemu su, pod voditeljskom palicom glumačkog para Filipa Juričića i Amara Bukvića, sudjelovali svi ansambli HNK-a te njihovi brojni gosti.

Nagradu za najbolje redateljsko ostvarenje u 2015. žiri za dramu dodijelio je Reneu Medvešeku za režiju predstave 'Kristofor Kolumbo' Miroslava Krleže u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM).

Za ulogu u predstavi 'Jazavac u Kerempuhu' zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, Borko Perić dobio je nagradu za glavnu mušku dramsku ulogu, dok je za glavnu žensku dramsku ulogu nagrađena Anja Šovagović Despot za ulogu Violet u predstavi 'Kolovoz u okrugu Osage' (Gradsko dramsko kazalište Gavella, Zagreb).

Nagrade za najbolje sporedne uloge u drami osvojili su Katarina Bistrović Darvaš za ulogu Majke u 'Antigoni' (Kazalište Ulysses, Zagreb) i Filip Križan za ulogu Kena u predstavi 'Crveno' (Teatar Exit, Zagreb). Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u području drame nagrađeni su Erna Rudnički ('Nevjerojatan događaj', Kazalište Knap, Zagreb) te Nikola Baće ('Dubrovačka trilogija', 66. Dubrovačke ljetne igre).


Bojana Gregorić i Enes Vejzović


Ivana Boban i Siniša Popović

Glumica Jelena Veljača, iako je u zadnjem tromjesečju trudnoće, došla je pružiti podršku svom suprugu Draženu Čučeku kojem je nagrada za najboljeg glumca nažalost izmakla. Bojana Gregorić i Enes Vejzović bili su najmarkantniji glumački par na crvenom tepihu, a posebno elegantna bila je glumica Barbara Vicković.


Jelena Veljača i Dražen Čuček


Barbara Vicković