ŽENI SE TREĆI PUT

Otokar Levaj: Dunji i sebi predviđam sretan brak

21.11.2015 u 09:14

Bionic
Reading

Da za novu ljubav nikad nije kasno, pravi je dokaz za to Otokar Levaj, naš cijenjeni glumac koji se u svojoj 73. godini odlučio preseliti na Floridu, ali i oženiti - i to po treći put!

'Poznanstvo s mojom budućom suprugom seže u 1959, kada smo zajedno bili na dočeku kod njezine razredne kolegice, a moje susjede iz Babonićeve ulice u Zagrebu. Bili smo zajedno oko godinicu, a onda su nam se putovi razišli. Ona je diplomirala kemiju, ja glumu. Imala je boutique MAN s čuvenim košuljama, no san za uspjehom na teniskim terenima bio je jači od nje pa se odlučila preseliti na Floridu ne bi li joj talentirana kći postala teniska šampionka. No jedno su želje, a drugo mogućnosti. Njezin san o teniskim uspjesima se rasplinuo, u Hrvatskoj je u međuvremenu počeo rat, raspao joj se i brak, pa se Dunja našla u situaciji da s dvije maloljetne kćerke mora preživjeti u novoj sredini. Osposobila se za medicinsku sestru i mirovinu dočekala kao vrhunska sestra u bolnici u Orlandu', ispričao nam je glumac.

Prije godinu i pol njegovi putovi s Dunjom ponovno su se spojili, a pronašao ju je na Facebooku. 'Tu počinje naša nova idila. Uskoro se nalazimo kod Primoštena, zatim kod mene u Lokvi Rogoznici, da bih naposljetku ovog ožujka na dva mjeseca otputovao kod nje u Bradenton Sarasoti na Floridi. Ondje ćemo i živjeti poslije svadbe 7. prosinca. Ona će biti skromna, kako i priliči mladolikim umirovljenicima. Dakle kumovi i nekoliko prijatelja. Naravno, dolazit ćemo i dalje u Hrvatsku. I ove godine ljetovali smo zajedno na našem Jadranu, a tako planiramo i ubuduće. Djece više nećemo imati, pa predviđam dug i sretan zajednički život', završio je s osmijehom na licu Oto.

Glumčeva druga supruga, kostimografkinja i slikarica Ruta preminula je 2006. nakon borbe s Alzheimerovom bolesti, a saznavši da joj ne ostaje još puno života, Otu je kazala da ne želi da ostane sam. S Rutom je proveo punih trideset godina i njezinog sina Marka prihvatio kao svoje vlastito dijete. S njom je dobio sina Marina dok iz prvog braka ima kćer Elu.


Otu je uvijek drago kad sretne mlađu kolegicu Leonu Paraminski