ANTUN VRDOLJAK

'Na Zrinku Cvitešić računam, ali u mom filmu neće glumiti Dunju Gotovinu'

20.11.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Snimanje filma o generalu Gotovini odgođeno je za početak sljedeće godine, redatelj Antun Vrdoljak još sve detalje drži u tajnosti, no tvrdi kako nije istinita informacija da će Dunju Gotovinu u njegovom filmu glumiti Zrinka Cvitešić

Kad će točno početi snimanje novog filma Antuna Vrdoljaka koje je najavljivano za ovaj listopad, tko će u njemu glumiti glavne uloge uz Gorana Višnjića, informacije su koje redatelj zasad ne želi dijeliti s javnošću. Filmska adaptacija života Ante Gotovine bit će realizirana kad tad, kaže nam Antun Vrdoljak, no problemi s kojima se suočio zasad otežavaju situaciju s počekom snimanja. Za tportal.hr redatelj je komentirao medijske napise kako će Dunju Gotovinu igrati Zrinka Cvitešić.

'Na Zrinku računam, ali je u mom filmu vidim u puno većoj ulozi od Dunje Gotovine koja je manja uloga. Dunju Gotovinu ipak neće glumiti', tvrdi Vrdoljak ne želeći otkriti koga će Zrinka Cvitešić utjeloviti u njegovoj filmskoj priči o hrvatskom ratniku. Uz suprugu Dunju i tetku Mariju koja ga je odgojila, poznata glumica mogla bi se naći u ulozi majke Ane čija je rana smrt itekako utjecala na život Ante Gotovine.

Naime, majka Ante Gotovine poginula je 1959. kada je u dvorištu ispred njihove kuće eksplodirala mina. Ana Gotovina tada je spasila svoje sinove Antu i Boru od sigurne smrti uzevši ih u naručje i zaštitivši od eksplozije. Nažalost, stradala je ona, zbog teške ozljede glave, liječnici je nisu uspjeli spasiti. Njihov otac otišao je Zagreb raditi, a tetka Marija brinula se o dvojici braće.