SRETNI TATA

Pogledajte tko je glumcu Slavenu Knezoviću najdraža glumica

08.10.2015 u 14:06

Bionic
Reading

Glumac Slaven Knezović, direktor festivala 'Dani filma Mostar', priprema se za deveto izdanje tog festivala koji će gradu na Neretvi od 29. listopada do 2. studenoga donijeti dašak filmskog glamura s najnovijim domaćim filmovima. Organizaciju i brojne glumačke obaveze, zbog kojih je često odsutan, obavlja s lakoćom jer ima razumijevanje i podršku u svojoj obitelji

'Jako sam zadovoljan i ponosan zbog tog projekta. Festival ćemo otvoriti s filmom 'Hiljadarka' redatelja Nenada Đurića, slijede nagrađivani film 'Zvizdan' Dalibora Matanića, 'Svinjari', 'Bićemo prvaci sveta', 'Ničije dete', 'Imena višnje', ali i drugi. Svirat će nam Filip Šovagović sa svojim bendom, bit će i dobrih tuluma. Ove godine bit će dodijeljene dvije nagrade za životno djelo 'Stablo ljubavi'. Jedna ide u ruke crnogorskom glumcu Mimi Karadžiću, a druga proslavljenom piscu i scenaristu Josipu Mlakiću', najavio je Slaven Knezović, direktor festivala Dani filma Mostar.

Jedan je od najzaposlenijih glumaca u Hrvatskoj, pa i regiji. Nema serije u kojoj nije ostvario ulogu, a trenutno ga gledamo u seriji 'Kud puklo da puklo' na Novoj TV.

'U toj seriji sam policijski inspektor, pojavljujem se u policijskim zapletima serije', rekao je kroz smijeh. Osim toga, četiri godine radi na pripremi dugometražnog igranog filma, svog prvog producentskog uratka 'Mrtve ribe plivaju na leđima' koji će režirati Kristijan Milić i koji počinje snimati u siječnju. Radoholičar je, kaže, i uvijek mora raditi nekoliko poslova odjednom.

Svoj uspjeh i traženost duguje upornosti i talentu, 'kad radiš i daješ se u to što radiš do kraja i kvalitetno, bilo da radiš sapunicu, spot, kratki ili dugi igrani film', pojasnio je. Voli raditi s različitim kolegama i redateljima. Nema, kaže, s kim nije radio. Uživao je u većini svojih uloga a sada je, priznaje, u naponu svoje glumačke zrelosti.

'Nikad nisam trčao za ulogama i nikad nisam bio u prilici nešto odbaciti, jer mi zapravo nije ni bilo ni nuđeno nešto što bih odbio', pohvalio se glumac kojemu je na prvom mjestu film, zatim serije, a onda teatar.

Od 2013. godine drugi put igra svoju najdražu životnu ulogu ­- ulogu oca. Kći Katju dobio je u vezi s Daliborkom Puž, kostimografkinjom i modnom dizajnericom.

'Katja je super djevojčica. Obožava crtiće, autiće, voli plesati, a trenutno je u fazi kad upija informacije oko sebe kao spužva. Stalno nešto priča, ponavlja, imitira. To je moja najdraža glumica', rekao je. Dodaje kako neće imati ništa protiv da se jednog dana zaista poželi baviti glumom.

'To je težak posao, pogotovo za žene, ali ako će gluma biti njezin izbor, ja ću ga svakako podržati. Zapravo ću biti uz nju što god izabere biti kad odraste', kaže glumac koji iz prvog braka ima 20-godišnjeg sina Filipa s kojim se super slaže. Kao otac je dobar, pravedan i strpljiv i trudi se da njegovoj djeci ništa ne nedostaje.

'Biti roditelj je odgovornost i osjećaj je poseban jer se čovjek uz djecu mijenja i uz njih doživljava rast i ispunjenje', ističe.


Glumac uspješno usklađuje posao s obitelj, a malena Katja mu je sada središte svijeta