OTVARANJE FESTIVALA

Čemu to nije odoljela Milana Vlaović

06.10.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Skladateljica i spisateljica Milana Vlaović ljubiteljica je bosanske kulture, glazbe i umjetnosti pa je došla podržati festival 'Ja BiH... 5 dana Sarajeva u Zagrebu' koji je sinoć otvoren u zagrebačkom Velvetu

'Volim taj festival jer sam i sama predstavljala knjigu tuzlanskog gradonačelnika Jasmina Imamovića, a u njihovoj organizaciji i svoju knjigu u Sarajevu pretprošle godine', kaže Milana Vlaović. Nije odoljela zabavi i druženju s brojnim dragim ljudima koje uvijek sretne na festivalu 'Ja BiH... 5 dana Sarajeva u Zagrebu'.

Rado odlazi u Bosnu, gdje ima puno prijatelja. Prošlo ljeto bila je u Jajcu i Mostaru. Voli bosansku kulturu, povijest, a posebno njihovu glazbu poput Zabranjenog pušenja, Crvene jabuka, Indexa.
'Obožavam njihov humor. Moje djetinjstvo je obilježila kultna 'Top lista nadrealista'', prisjetila se.

Festival 'Ja BiH... 5 dana Sarajeva u Zagrebu' sinoć je bio u znaku predstavljanja filmskog projekta 'Balada o Pišonji i Žugi' koji je inspiriran kultnom pjesmom Zabranjenog pušenja koju je napisao Sejo Sexon, frontmen grupe te Urbanim piknikom Vlatke Kolarović i Paole Orlić. Gosti su uživali u gastronomskoj ponudi, a nazdravljali su uz vrhunska vina Meneghetti uglednog odvjetnika Miroslava Pliše.

Riječ je o festivalu koji četiri godine uspješno povezuje Zagreb i Sarajevo i veliki broj zaljubljenika u bosanskohercegovačku kulturu koji se kroz taj festival s radošću prisjećaju svojih bosanskohercegovačkih korijena, ali i vremena kada su kroz svoje poslove, putovanja, suradnje imali priliku stvarati i biti dio bogate kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

U galeriji Velvet došli su se družiti i Alma Prica Ivica Propadalo, Sejo Sexon, Nikša Bratoš, Elizabeta Gojan, Nada Rocco, Đenisa Pecotić, Igor Mirković, Andrej Dojkić.