GORAN BARE

'Kad nestane želje za pozornicom, nestat ću i ja'

05.10.2015 u 18:48

Bionic
Reading

Goran Bare već tri mjeseca na različite načine slavi svoj ulazak u peto desetljeće života. Ovog petka će ga proslaviti s mnoštvom uzvanika i bendom Majke u zagrebačkoj Tvornici. Ispričao nam je što misli o starosti, kakva mu je kondicija i što bi mijenjao u karijeri

'Kako nisam bio u Zagrebu kad mi je bio rođendan, a u kolovozu ovdje nije bilo ni pola Zagreba, odlučio sam svojih pola stoljeća obilježiti i proslaviti sa svojim bendom i fanovima. Ljudi su željni zabave, dosta im je teških tema, politike, crnjaka i svakodnevice, a mi ćemo ih opustiti uz dobar rock'n'roll', najavljuje Goran Bare.

Ulazak u 50-e ne plaši ga jer se osjeća kao 20-godišnjak. 'Starost nije ugodna, ali se treba znati postaviti prema njoj. Osjećam se odlično i imam želju još puno toga napraviti, iako se nisam nadao ni da ću dovde dogurati i ovoliko napraviti. Kad radim, ne opterećujem se glupostima. Čim ne radim, dođu mi crne misli. Kad nestane želja za pozornicom, za stvaranjem, nestat ću i ja', kaže. Zadovoljan je jer u recesijsko vrijeme ipak ima dosta koncerata.

'Iako sam relativno ostario, mozak mi je još mlad. Nije lako, jer nekad se jednostavno previše forsiraš pa za nekoliko dana, kad se odmoriš i ohladiš od nastupa, vidiš da je ti otišlo koljeno, da te bole leđa, a noge su ti plave. Uglavnom, kad imam svirke nekoliko dana zaredom, treba mi pet dana za oporavak', otkriva.

Da može vratiti vrijeme u zadnjih 30 godina, koliko je na sceni, ništa ne bi mijenjao. 'Onako je kako je. Ne mogu natrag. Nisam neki tip koji će se žaliti i cmizdriti kao mala beba, ali s obzirom na okolnosti, gdje sam rođen, kako živim, pod kojim uvjetima stvaram, zadovoljan sam. Imao sam dva, tri u produkcijskom smislu očajna albuma, ali s obzirom na to u kojem sam groznom stanju tada bio, nisam mogao napraviti bolje', iskren je glazbenik.