OGRESTA I RAMLJAK

'Moraš živjeti ljubav da bi snimio dobar ljubavni film'

02.10.2015 u 17:52

Bionic
Reading

Mnogi privatni životni fragmenti nerijetko su inspirirali redatelja Zrinka Ogrestu u snimanju njegovih filmova, a tako je bilo i s njegovim novim projektom, ljubavnom dramom 'S one strane' koju upravo privodi kraju. Film je to od kojeg puno očekuje i mnogo mu znači, kao i ljubav s 45-godišnjom bivšom televizijskom novinarkom i profesoricom Veleučilišta VERN Ozanom Ramljak

'Nije moguće snimiti odličan film o nekoj temi koja vam u životu ne predstavlja ništa. Mene je oduvijek inspirirala ljubav, a mnogi životni elementi vodili su me u stvaranju filmova. Svaki redatelj unosi sebe u film, samo je pitanje koliki će intimni striptiz izvesti', tvrdi 56-godišnji Zrinko Ogresta, čija je nova ljubavna drama 'S one strane' trenutno u postprodukciji i sljedeće godine stiže u kina. Glavne uloge u priči o ljubavnom odnosu dvoje bivših supružnika koje je rastavio rat i potrazi za oprostom jednog od njih imaju Ksenija Marinković i Lazar Ristovski.

Ideja je, kaže Zrinko, godinama čučala u njemu, sve dok je nije na papir stavio književnik Mirko Kovač. 'Razgovarao sam s mnogim piscima o tom scenariju, no tek se s Mirkom moja ideja pretvorila u nešto konkretno. Nažalost zbog njegove bolesti koja je uznapredovala nismo mogli nastaviti suradnju. Nasreću tu se našao Mate Matišić koji je moj san  pretvorio u stvarnost i za šest mjeseci napisao odličan scenarij', ističe redatelj čija je velika želja kad se radi o ovom projektu samo jedna:

'Volio bih da sam snimio pošten film koji će se pokazati važnim za ova vremena u kojima živimo. To je prije svega ljubavna priča i grebe duboko o tome koliko smo nekome spremni oprostiti', kaže Ogresta. Životni polet, osim u sedmoj umjetnosti, Zrinko pronalazi u ljubavi s 45-godišnjom bivšom HTV-ovom novinarkom, dječjom spisateljicom te profesoricom Ozanom Ramljak. Ozana je rođena Splićanka koja danas kao profesorica na VERN-u predaje kulturu i jezike, a u proteklih pet godina napisala je četiri dječje knjige.

'Svi potpisuju Ozanu kao moju suprugu, a kamo sreće da to jednog dana i postane. Zasad smo zaručnici', konkretizirao je redatelj kojem je mnogo bolje nego njegovim kolegama posljednjih godina polazilo za rukom istkati najfinije ljubavne niti na velikom platnu, kao što je to bilo u nagrađenom filmu 'Iza stakla' 2008. s Jadrankom Đokić i Leonom Lučevom u glavnim ulogama.


Ozana u posjeti Zrinku na snimanju filma 'S one strane'


Zrinko Ogresta sa zaručnicom Ozanom Ramljak, sestrom Željkom Ogrestom i njezinim suprugom Dubravkom Merlićem na premijeri filma 'Zvizdan'