RONALDO, KOVAČIĆ...

Oni su najbolji sinovi: I danas slušaju mamu!

30.08.2015 u 10:56

Bionic
Reading

Ako i postoje moćnici u nogometu koji svoje majke stavljaju ispred svega i svih, pa i svojih životnih partnerica, onda izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i portuglaska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo imaju puno toga zajedničkog. A čini se da i nova 21-godišnja nada Real Madrida Mateo Kovačić nije daleko. Majka Ružica je dugi niz godina svog sina svakodnevno vozila na treninge i jedna je od najzaslužnijih za njegov uspjeh

Postoje muškarci koji su zaljubljeni u svoje žene, a postoje i oni koji više od svega vole svoje majke. I ako ona ne blagoslovi njihovu ljubav, nema te žene koja će se zadržati u njihovom zagrljaju. Cristiano Ronaldo odavno je dao do znanja svima tko mu je najvažnija žena u  životu. Ne postoji ta krasotica na ovom svijetu koja će za 30-godišnjeg Portugalca zasjeniti 'majku svih majki u nogometu' Dolores Aveiro.

Christiano je s 19 godina ostao bez oca koji je umro od alkoholizma, a majka je bila alfa i omega obitelji s četvero djece. Upravo ona je prepoznala sinov talent i inzistirala na tome da se bavi nogometom. Koliko joj je  zahvalan, Ronaldo je pokazao već prvim zarađenim milijunom od kojeg joj je kupio vilu u Portugalu gdje ona danas živi sa svojim partnerom i unukom, petogodišnjim Cristianovim sinom. Majka je prisutna na svim njegovim utakmicama, odgaja njegova sina, a ima utjecaja i na odabir djevojaka svog mezimca.

Naime, portugalski i španjolski mediji pisali su kako je upravo Dolores bila jedan od razloga ljubavnog kraha Ronalda i ruske ljepotice Irine Shayk koja nikako nije sjela njegovoj majci. A kad je Irina dragom dala do znanja da se neće pojaviti na rođendanskoj proslavi koju organizira Dolores, ljubavnoj priči je zauvijek bio kraj. Na svom Instagram profilu žena koja se najviše pojavljuje na Ronaldovim fotografijama, upravo je 60-godišnja majka Dolores. Prošle godine gospođa Alveiro izdala je i svoju autobiografiju koja je naslovljena 'Majka hrabrost'. U njoj je priznala da je razmišljala o abortusu dok je nosila svog najmlađeg sina, današnju nogometnu zvijezdu. No sudbina je za njega imala drugačije planove. 

'Dobio je ime po američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu kojem sam se divila. Naslijedio je moju snagu. Vidim je svaki put u njemu kad stupi na teren! Uvijek je želio da mu budem blizu, pratila sam ga gdje god je igrao. Prije svake utakmice se čujemo i ja za njega zapalim svijeću. I dan danas ga ja više učim o životu nego on mene', kaže Dolores.

Dinner ????

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

U Hrvatskoj Cristianu jedino može konkurirati Zdravko Mamić. Nema te obaveze na ovom svijetu koja 55-godišnjeg izvršnog predsjednika Dinama može spriječiti da svoju majku Luciju posjeti svakog dana u obiteljskoj kući u Sesvetama, gdje su Mamići odrasli. A to isto vrijedi i za snahe Mamić koje su za ulazak u obitelj morale dobiti blagoslov majke Lucije. Kad su Zdravko i Zoran na putovanju, one su zadužene za brigu o njihovoj majci po kojoj je i mlađa Zdravkova kći dobila ime. U javnosti je zabilježena Zdravkova pažnja prema majci. Na dostupnim fotografijama vidi se kako joj pomaže ući u jahtu, proljetos je s njom odlazio na plivanje, a nerijetko skupa odlaze i u crkvu.

Nova hrvatska nogometna nada i odnedavno član Real Madrida, 21-godišnji Mateo Kovačić dao je do znanja koliko mu je važna majka Ružica u čijem zagrljaju se može vidjeti na njegovu Instagram profilu. Upravo je Ružica Kovačić bila ta koja je sina godinama vozila na treninge dok je otac Stipo radio u Austriji.

Mum ❤️ #happymothersday #loveyou

A photo posted by Mateo Kovacic (@kovm20) on