AKI RAHIMOVSKI

'Želimo da svaki naš koncert bude blagdan za uši i oči'

27.08.2015 u 21:31

Bionic
Reading

Parni valjak je nedavno objavio novi singl 'Samo ti (Norma Belle)', što je dio njihove proslave velike diskografske i glazbene karijere koju su obilježili brojnim bezvremenskim hitovima. Frontmen grupe Aki Rahimovski uživa u slavljeničkim koncertima i kaže da u proteklih 40 godina karijere ne bi ništa mijenjao

'Od srpnja smo bili na godišnjem odmoru jer nam je ljeto svetinja. Naravno da smo u tom periodu morali i ponešto raditi pa smo bili u studiju i vježbali u garaži. Dio ljeta proveo sam na moru, a bio sam i kod mame u Makedoniji', kaže Aki Rahimovski. Singlom 'Samo ti (Norma Belle)' te brojnim koncertima, među kojima su sutrašnji na hvarskoj Venerandi, 29. kolovoza u Budvi, 1. rujna u Dubrovniku te 5. rujna na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil, proslavljaju 40 godina uspješne karijere. Posebno ih, kaže Aki, raduju koncerti u Zagrebu 18. i 19. prosinca.

Iako se u mnogim ljubavnim pjesmama Parnog valjka osjeća sjeta, nostalgija za nekim prošlim ljubavima i žal za mladošću, Aki ne bi ništa mijenjao u dosadašnjoj karijeri. 'Svatko od nas, kad razmišlja o svojoj prošlosti, o lijepim vremenima u mladosti, žali za tim vremenima, što je posve normalno. Kad bih se vratio u vrijeme naših početaka sa sadašnjim senzibilitetom i iskustvom, to ne bi imalo tu čar. Kroz naš glazbeni put osjećaju se radost i sazrijevanje, ali nismo još prezreli. (smijeh) Još uvijek s istom radošću i ljubavlju stvaramo i izlazimo na binu', kaže Aki. Na svakom koncertu još od samih početaka on naprosto izgara na sceni. Pjeva uživljeno i proživljeno, kao da mu je svaki koncert prvi i posljednji u životu.

'Kao bend ćemo postojati sve dok budemo zdravi i uživali u tome što radimo i dok god možemo dati nešto publici. Želimo da svaki naš koncert bude blagdan za uši i oči', ističe Aki i dodaje kako je ponosan na to što kao bend nikad nisu gradili karijeru na skandalima.