ZVIJEZDA MIMOHODA

'Mia Negovetić šarmirala je cijelu vojsku'

04.08.2015 u 00:20

Bionic
Reading

Trinaestogodišnja Riječanka kojoj je pripala čast u srijedu otpjevati hrvatsku himnu u povodu 20. obljetnice Oluje jučer je na generalnoj probi svojim glasom sve prisutne ostavila bez riječi. Nazivaju je čudom od djeteta čiji će talent napokon vidjeti cijela Hrvatska. Redateljica mimohoda, kazališna umjetnica Petra Radin otkrila nam je sve o djevočici koja će 4. kolovoza mnogima svojom izvedbom zasigurno izmamiti suzu u oku

Da glas 13-godišnje Mie Negovetić može ugrijati najhladnije srce, a njezin razigran karakter oraspoložiti i najozbiljnijeg vojnika, uvjerili su se jučer svi koji su prisustvovali generalnoj probi vojnog mimohoda na kojem će 4. kolovoza mala riječka pjevačica s članovima klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice izvesti hrvatsku himnu 'Lijepa naša'. Za sve one koji se pitaju zbog čega je kazališna redateljica mimohoda Petra Radin upravo Miji, učenici 7. razreda OŠ Brajda iz Rijeke pružila priliku za tako važan nastup, objasnila nam je sama redateljica:

'Mia je prvenstveno izvanserijski talent i svi koji je čuju kako pjeva u to se lako uvjere. Upoznala sam je prošle godine na Festivalu neovisnih kazališta FEN u Opatiji gdje me očarala u jednoj minuti. Naime Mia uz to što pjeva i glumi, uspješno se bavi i gimnastikom. Razigrano je, neopterećeno dijete, ne zna za tremu, jučer na generalnoj probi šarmirala je cijelu vojsku, svi su bili oduševljeni njezinim glasom, ali i smislom za humor.

Na mimohodu će himnu pjevati 13-godišnja Mia , više videa: http://danpobjede.hrt.hr/

Posted by HRT Vijesti on Sunday, August 2, 2015

Nastupila je prije dva mjeseca na završnoj svečanosti škole pjevanja Husar & Tomčić u kazalištu Komedija, a kad sam čula da ću režirati vojnu paradu, odmah sam se sjetila nje. Prvo sam razgovarala s njezinom mamom Kristinom koja je pitala Miju što misli o mom prijedlogu. Rado je prihvatila. Mia je naše malo čudo i moja poruka - mi smo hrvatska budućnost', ispričala je redateljica Petra Radin za tportal. Iako njezini nastupi i obrade svjetskih hitova na Youtubeu imaju više od tri milijuna pregleda, riječka odlikašica, koja već ima i svoje obožavatelje diljem svijeta, ne sanja o pjevačkoj karijeri, više je naklonjena klasičnoj glazbi.

O njezinu čarobnom glasu i talentu počelo se pisati u prosincu prošle godine nakon nastupa na Božićno-novogodišnjem primanju Primorsko-goranske županije, kada je izvedbom Beyonceine pjesme 'Listen' ostavila prepunu dvoranu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku bez daha. Gosti su je nekoliko puta pozdravili gromoglasnim pljeskom. Miji je pjevanje hobi od malih nogu, kao i njezinoj mlađoj sestri Lani. Nikad nije išla u glazbenu školu, a naklonost glazbi naslijedila je od roditelja. Mama Kristina nekad je pjevala u bendu, a Mijin tata Igor svira i danas.

'To dolazi iz mene, pjevam od srca. Nikad to ne bi tek tako odradila, bez srca. Ipak treba s talentom paziti što se radi', objasnila je Mia u prosincu za Kvarner News. Najdraže su joj pjevačice Natali Dizdar i Ivana Kindl te  Whitney Houston, Celine Dion i Beyonce Knowles. A kako Mia svojim glasom konkurira Beyonce, pogledajte u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=CJICqNkloVE