U 72. GODINI

Umrla legendarna britanska zvijezda Cilla Black

02.08.2015 u 20:09

Bionic
Reading

Slavna britanska pjevačica, glumica i TV voditeljica Cilla Black umrla je u 72. godini u svom domu u španjolskom mjestu Esteponi na Costi del Sol, prenose britanski mediji

'Još uvijek čekamo rezultate obdukcije, no sve upućuje na to da je Cilla Black umrla prirodnom smrću', rekao je glasnogovornik španjolske policije.

Black je bolovala od artritisa, a u prosincu je za Daily Mail kazala da joj se 'tijelo raspada', zbog čega se odlučila povući iz medija.

Nakon uspješne pjevačke karijere i objavljenih 14 albuma postala je cijenjena TV voditeljica, tada najbolje plaćena ženska televizijska voditeljica u Velikoj Britaniji, a 1968. postala je prva žena s vlastitim TV showom u udarnom terminu na kanalu BBC One.

Cilla Black rođena je 27. svibnja 1943. u Liverpoolu gdje ju je otkrio menadžer Beatlesa, Brian Epstein. Njezina glazbena karijera trajala je pet desetljeća.

Stanovnike Velike Britanije potresla je vijest o njezinoj smrti, a kolega TV voditelj Christopher Biggins opisao ju je kao 'nacionalno blago'.