DINO MERLIN

'Psihički se pripremam za odlazak na Pelješac'

28.07.2015 u 18:36

Bionic
Reading

Dino Merlin se nakon velikog sarajevskog koncerta na Koševu ovih dana priprema napokon obići svoju ljetnu oazu na poluotoku Pelješcu. Na sreću, u vatrenoj stihiji njegova kuća nije pretrpjela velika oštećenja, ali je stradao lijepo raslinje oko nje. Merlina je ta vijest duboko potresla, a za skori odlazak na Pelješac, otkriva za tportal, mora se dobro psihički pripremiti

Velik požar zahvatio je Trstenik i Pijavičino na poluotoku Pelješcu, a vatrena stihija je u jednom trenutku okružila i vikendicu u vlasništvu poznatog pjevača Dine Merlina. Premda su plameni jezici dotaknuli dijelove objekta i počinili materijalnu štetu, kuća nije puno zahvaćena. Glazbenik će za koji dan otputovati ondje, a susret s voljenim krajem bit će mu vrlo bolan.

'Idem ovih dana dolje i bit će to, iskreno, vrlo težak susret s Pelješcem i s jednim od za mene najljepših krajolika na svijetu. Sada će to izgledati posve drukčije od onoga što sam zadnji put vidio ondje i moram se dobro psihički pripremiti da to sve vidim i doživim. Jer to mi je stvorilo zaista veliku bol i pred koncert na Koševu potpuno me izbacilo iz kolosijeka. Morao sam imati puno snage i trudio sam se biti fokusiran da se posvetim koncertu. Vjerujte da mi je bilo vrlo teško pjevati i biti na pozornici', ispričao je glazbenik. Požar je pratio na televiziji, a da je zahvatio njegovu kuću, saznao je od mještana s kojima je u kontaktu.

'Najveća šteta je učinjena na šumi, krajoliku oko same kuće. Ljudi kažu - šteta je kuće, a meni je najdraže i najljepše bilo upravo ono što je izgorjelo. Najmanje je važna moja kuća. Bilo je to čarobno okruženje koje ondje više nikada neću vidjeti. Nisko raslinje će možda narasti, ali borovina će se teško obnoviti', tužan je pjevač. Trudit će se, kaže, da ponovo iz pepela ondje nikne novi život.

'Život ide dalje, ali ništa više neće biti isto i mi koji ondje boravimo moramo napraviti sve što je u našoj moći da sve obnovimo', izjavio je. Ovogodišnji odmor na Pelješcu, priznaje, neće mu biti lak.

'Nisam siguran da ću se ondje uopće moći odmoriti i opustiti jer ne mogu biti u kući dok su ondje oštećenja koja se moraju sanirati. Ali imam barku i ovaj odmor ću sa svojom obitelji provesti na njoj', kaže Dino.