JOLIE U KAMBODŽI

Snima novi film u domovini posvojenog sina Maddoxa

25.07.2015 u 17:11

Bionic
Reading

Angelina Jolie, holivudska glumica koja je postala redateljica, snimat će u Kambodži film o krvavom režimu Crvenih Kmera viđenom očima djevojčice za Netflix, objavio je taj američki videoservis

Film se temelji na knjizi 'Prvo su mi ubili oca', u kojoj se aktivistkinja za ljudska prava Loung Ung sjeća strahota proživljenih u vrijeme tog komunističkog režima koji je između 1975. i 1979. pobio dva milijuna ljudi.
'Knjiga Loung duboko me dirnula', rekla je glumica i redateljica, prenosi Netflix. 'To mi je pomoglo da bolje shvatim kako djeca doživljavaju rat i kako on na njih utječe.'
'Priča mi je također pomogla da se više približim stanovnicima Kambodže, domovine mog sina', rekla je govoreći o svom posvojenom sinu Maddoxu. Trinaestogodišnji dječak će sudjelovati u nastanku filma, piše Netflix ne otkrivajući o kakvoj je suradnji riječ.

Film bi se trebao naći u distribuciji 2016. godine.
Jolie je kao redateljica debitirala 2011. filmom 'U zemlji krvi i meda' koji govori o ratu u Bosni. Film 'Nepobjedivi' (2014.), o junaku Drugog svjetskog rata kojeg su zarobili Japanci, nominiran je za Oscar u trima kategorijama.