ČAVAJDA O LJETNIM IGRAMA

'Nije bilo baš ugodno kad se okupio narod i rekao što misli'

13.07.2015 u 15:20

Bionic
Reading

Dubrovačke ljetne igre i ove će godine obilježiti ljeto zagrebačkog glumca Mislava Čavajde s kojim smo popričali o novoj predstavi i filmu u kojem mu je partnerica Judita Franković, suradnji s Mani Gotovac za koju ga veže desetogodišnje prijateljstvo, najtežim trenucima u karijeri i izazovima s kojima se suočavao posljednjih mjeseci

Bila je ovo njegova najintenzivnija godina puna novih glumačkih projekata, u što će se publika moći uvjeriti za nekoliko mjeseci. Do tada 30-godišnjeg zagrebačkog glumca, čije dosadašnje kazališne izvedbe izazivaju sve samo ne ravnodušnost, možemo vidjeti već 9. kolovoza na ovogodišnjim 66. Dubrovačkim ljetnim igrama u 'Dubrovačkoj trilogiji' čiju režiju potpisuje Staša Zurovac. Mislav je imao i svoju ulogu na ovogodišnjem otvaranju Igara, a sa svim kritikama jednog novog pristupa tom događaju ovaj glumac se zna nositi.

'Nije bilo baš ugodno na generalnoj probi kada se dubrovački narod okupio i rekao što misli. Sve smo to hrabro podnijeli, a na otvaranju se vidjelo da je ono za što smo se pripremali i borili imalo smisla. Meni je bila čast biti dio tog projekta kojem je udahnuta jedna nova snaga, ali i zadržana tradicija koja ga obilježava. Drago mi je bilo i zbog Mani Gotovac koju poznajem već deset godina. Pomogla mi je u najtežem razdoblju života kad sam nakon snimanja jedne sapunice godinu i pol dana bio bez posla i nekog projekta. Ponudila mi je ulogu Leonea u 'Glembajevima' riječkog HNK dok je bila intendantica i na tome ću joj biti vječno zahvalan.

Ta uloga izgradila me kao glumca, dala mi je polet i stvari su se napokon počele događati. Nema težih trenutaka za jednog glumca nego kad ne radiš ništa, to je najteže suočavanje sa samim sobom, ali eto, imao sam sreću što me Mani zapazila i pružila mi veliku priliku. Još se sjećam njezinih riječi nakon prve odrađene probe koju je gledala. Prišla mi je i u svom stilu onako oduševljena rekla: Hvala vam što postojite!, prisjeća se Mislav.



Mislav Čavajda na ovogodišnjem otvaranju 66. Dubrovačkih ljetnih igara (gore) U društvu Mani Gotovac, Srđana Sandića i Judite Franković na promociji knjige 'Fališ Mi' (dolje)

Osim Mani, još jedna žena je posljednje godine ostavila pečat u njegovom profesionalnom životu, a to je glumica Judita Franković. Nakon što ih je prošle godine na Splitskom ljetu spojio 'Othello' u kojem su odigrali glavne uloge, nedavno su završili snimanje filma 'Jutro će promijeniti sve' redatelja Darija Pleića.

'Riječ je o ljubavnoj drami, Judita i ja igramo mladi bračni par s djetetom koji se nađe u ljubavnom i obiteljskom kaosu. Dario Pleić je redatelj koji se nekih šest godina usavršavao u Londonu. Ovo je njegov prvi film nakon povratka u Hrvatsku. Dalje od toga ne smijem reći jer je film u postprodukciji', kaže glumac koji s Juditom surađuje i u 'Dubrovačkoj trilogiji' ovoga ljeta.

'Svih ovih godina nismo se poznavali, a onda, evo, zadnjih 12 mjeseci imamo tri zajednička projekta. Sretan sam što imam takvu partnericu jer je s njom lakoća, užitak i ujedno i pravo nadahnuće surađivati. Kad pogledam unatrag, ovo je bila moja najplodnija godina i jako me to čini sretnim. Napokon sam dobio priliku pokazati sve što znam i umijem kao glumac i iskreno se nadam da će ova lijepa faza potrajati što dulje', za kraj priželjkuje Mislav.


Judita i Mislav kao bračni par u filmu 'Jutro će promijeniti sve' Darija Pleića

#1stdayshooting #movie #excited #thankfull #leapoffaith

A photo posted by Mislav Čavajda (@mislav_cavajda) on