PRVI PRINCEZIN SAKRAMENT

Krštenje princeze Charlotte, kuma Dianina nećakinja

05.07.2015 u 20:57

  • +10

Krštenje princeze Charlotte od Cambridgea

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Malena princeza od Cambridgea stara devet tjedana krštena je danas poslijepodne u crkvi St. Mary Magdalene u Sandringhamu u blizini Londona, a jedna od četiri kume bila je i nećakinja princeze Diane, Laura Fellowes, kći Dianine starije sestre Lady Jane Fellowes. Britanski mediji pišu kako je sestra vojvotkinje od Cambridgea opet izostavljena. Maleni George nosio je identičan komplet kao i njegov otac William kad je prije 31 godinu rođen princ Harry

Uvijek kad je neko slavlje kraljevske obitelji u pitanju, Britanci se dignu na noge i proslave s članovima britnaskog dvora. Isto je bilo i na današnjem krštenju princeze Charlotte u Sandringhamu, gdje su se ispred crkve Svete Marije Magdalene okupili brojni mještani kako bi pozdravili članove kraljevske obitelji i njihove male nasljednike.

Kao i na krštenju princa Georgea koji će 22. srpnja napuniti dvije godine, i danas su na samom obredu biti prisutni samo članovi uže obitelji i kumovi, među kojima je bila i nećakinja pokojne princeze Diane Laura Fellowes s kojom je princ William jako blizak.

Maleni princ George bio je neodoljiv u crveno-bijelom kompletiću, gotovo identičnom onom koje je njegov otac princ William nosio kad je išao u posjet majci u bolnicu nakon rođenja mlađeg brata princa Harryja. Charlotte je krštena u istoj odjeći kao i princ George, haljinici od Honiton čipke koja je sašivena 1841. za kraljicu Viktoriju.