VEČER GLAZBE I POEZIJE

Zašto su se na Splitskom festivalu svi okretali za Doris?

05.07.2015 u 11:01

  • +15

Druga večer 55. splitskog festivala

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić/Pixsell

Bionic
Reading

Jakša Fiamengo, pjesnik, novinar i pisac, svojim pjesmama obilježio je povijest Splitskog festivala, a sinoćnja druga večer na Prokurativama, bila je posvećena upravo njemu

Oliver Dragojević, Doris Dragović, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Jacques Houdek, Damir Kedžo, Tedi Spalato, Goran Karan i Marijan Ban samo su neki od izvođača koji su sinoć nastupali na splitskim Prokurativama i pjevali Jakšine evergreene.

Druga večer 55. Splitskog festivala nosila je naziv 'Splitski nokturno Jakše Fiamenga', a publika je puna dva sata uživala u 19 pjesmama koje je odabrao sam Fiamengo.

'Nadam se da ovo nije pljesak jednom pjesniku, nego i vama jer strpljivo slušate. Hvala svim izvođačima jer nitko nije rekao da ne može i neće. Ovdje sam se prvi put popeo davne 1980. godine i 35 godina sam već tu, što me čini jako sretnim', rekao je Jakša Fiamengo pred kraj koncerta.


Jakša Fiamengo i Ivo Josipović

U dalmatinskim pjesmama uživao je i bivši predsjednik Ivo Josipović, a posebnu pažnju plijenila je Doris Dragović koja se pojavila u elegantnoj haljini ukrašenoj velikom ogrlicom.

Veliko festivalsko finale zakazano je za večeras u 21.30 sati uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

Voditelji će biti Barbara Kolar i Duško Ćurlić.


Svi izvođači na pozornici pred kraj druge večeri festivala

Više slika pogledajte u fotogaleriji.