KRIVO JE CJEPIVO

Pobješnjeli Jim: Kalifornijski guverner korporacijski je fašist!

02.07.2015 u 17:12

Bionic
Reading

Kao da je karijeru gradio u nekom znanstvenom institutu, a ne u Hollywoodu 53-godišnji glumac Jim Carrey na Twitteru je odlučio pametovati o novom kalifornijskom zakonu o obaveznom cijepljenju djece u državnim i privatnim školama kojem se izrazito protivi. Bijesnom glumcu na tapeti se prvi našao kalifornijski guverner Jerry Brown. S teorijom o štetnosti cjepiva prva ga je upoznala njegova bivša djevojka Jenny McCarthy koja u cjepivu vidi jedan od uzroka autizma svog sina

Twitter američkog glumca Jima Carreyja ovih je dana mjesto najžustrije polemike u SAD-u, a tema je novi kalifornijski zakon o obaveznom cijepljenju djece u državnim i privatnim školama. Tko je protiv? Definitivno Carrey koji doslovce bjesni na kalifornijskog guvernera Jerryja Browna nazvavši ga 'korporacijskim fašistom koji je rekao da trovanju djece živom i aluminijem'.

'Ja sam za cijepljenje, ali sam protiv neurotoksina. Želim da to bude jasno', poručio je Carrey na Twitteru. Kritike o njegovoj neupućenosti u problem i nekompetenciji da o tome raspravlja nisu ga zaustavile u uvjeravanju američke javnosti koliko je današnje cjepivo štetno za djecu.

Poznato je da je bivša Jimova djevojka, glumica Jenny McCarthy također velika protivnica cijepljenja, a upravo se uz nju i zainteresirao za tu temu. Naime McCarthy ima autističnog sina te vjeruje da je upravo cjepivo uzrok autizma. Od tada 'prosvijetljeni Carrey' smatra da cjepivo, koje po njemu u sebi sadrži previše toksina, štetno utječe na zdravlje djece.

Američki mediji nisu ostali ravnodušni na Carreyjevu neupućenost i usijanu glavu nazvavši cijeli slučaj 'tagikomedijom prepunom pogrešnih informacija i budalaština u kojoj je jedan od najboljih američkih komičara imao glavnu ulogu'.