EDO MAAJKA

'Više cijenim zelenilo otkad živim u bliskoistočnoj pustari'

04.07.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih repera s naših prostora Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka, nedavno je iz Izraela doputovao u Zagreb. Uoči koncerta na terasi MSU-a za tportal je govorio o projektima na kojima trenutno radi, kćeri Yasmin, planovima za ljeto...

'U MSU-u izvest ću nekakav svoj best off, sa svakog albuma po koja pjesma i eto je dobra kompilacija. Jedva čekam vidjet' raju koju ne viđam baš svakodnevno, nisam u Zagrebu podugo već nastupao, tako da će mi biti emotivno, sigurno', rekao je Edo Maajka. Nastupa skoro svakog mjeseca.

'Nastupam na Balkanu ili u Europi, ono, da ostanem u formi. Nedostaje mi studio, vrijeme da s ljudima s kojima volim raditi, sjednem i natenane napravim neku novu stvar. Nedostaju mi probe i maltretiranja na probama, znači, nedostaje mi takav oblik rada i mislim da ću uspjeti složit neku takvu kombinaciju za rujan', ističe. S bendom je, kaže, prestao nastupati zbog neisplativosti jer mu je bend bio povelik i neprivlačan organizatorima zbog cijene.

'Sada repam s Frenkijem i DJ Soul-om, a nekad uleti i DJ Indigo', kaže Edo. Trenutno radi na projektu Radija Slobodna Europa 'Perspektiva'.
'Riječ je o mladoj i pametnoj ekipi, oni prave seriju razgovora sa mladim ljudima iz čitave regije na temu problema u njihovu društvu. To su kvalitetne diskusije koje potiču čitavu regiju na dijalog. 'Perspektiva' je kvalitetno dizanje tepiha i gledanje u smeće koje smo nagurali ispod. Drago mi je što sam mali dio tog projekta', izjavio je 'bosanski purger', kako su ga mediji prozvali.

Posljednjih pet godina živi na relaciji Tel Aviv - Zagreb.
'Manje više sam svaki mjesec negdje na Balkanu, od toga sam najčešće u Hrvatskoj. Tu ću biti skoro cijelo ljeto. Ono mi je turbo radno dok se žena i mala stignu odmoriti. Evo, baš sam ih vodio kod princeze Sofije u Trakošćanski dvorac. Dijete ne može k sebi doći, mislim da ćemo pričati o Sofiji danas dok ne zaspe (smijeh). Ovog ljeta su mi, kao i svakog, prioritet regionalne rijeke, jezera, dvorci, šume, priroda i zelenilo koje cijenim puno više otkad sam u bliskoistočnoj pustari', kaže Edo.

U braku sa suprugom Lilah, alternativnom psihoterapeutkinjom, ima trogodišnju kćer Yasmin. Totalno se podredio očinstvu, prati dječje programe i trendove u svijetu igrački, smišlja igre i trudi se da joj dan bude ispunjen. Malenu Yasmin naučit će, kaže, da bude poštena, iskrena, odana, napredna, istrajna i radna.

Kako se čini, Yasmin je pokupila očeve glazbene gene.
'Nećete vjerovati, ali nekad mi zapjeva refren 'Prikaza' (smijeh). Mama joj to pušta kad odem na svirku. Inače, ona jako voli sve pjesme iz crtića i dječjih emisija, voli i ex Yu dječje klasike, Jamesa Browna, Amiru Medunjanin. Sve ostalo joj može svirati, a i ne mora', otkrio je Edo. Od rođenja Yasmin, nije imao neke velike porive za stvaranjem novih pjesama osim što je pisao dječje pjesmice, za koje planira napraviti glazbu i crtiće.

'Jedva čekam ući u studio. Pjesme koje sam napisao već mi počinju ići na živce. Nakupilo se dosta toga i vjerujte mi da sam nestrpljiv da čujem kako će to sve ispasti', otkrio je i planove oko snimanja svog novog albuma.

Trenutno od glazbe sluša novi album Rundek Cargo trija, Kendricka Lamara, TBF i domaće sedamdesete.
'Kad je riječ o čitanju, ponio sam onaj ogromni Jergovićev 'Rod' sa sobom, nikako se nakaniti, a kupio sam je prije već nekoliko mjeseci, tako da ovog ljeta počinjem s tim', otkrio je Edo.


Edo je sa suprugom Lilah u braku od 2011. godine