AKI RAHIMOVSKI

'U mojim godinama odmor je najvažnija stavka'

03.06.2015 u 14:37

Bionic
Reading

Grupa Parni valjak ovih je dana primila Nagradu Grada Zagreba za najviše zasluge u promicanju društvenog života u gradu. Njihov frontmen Aki Rahimovski presretan je zbog nje i najavljuje slavljeničku turneju benda koja počinje ovoga vikenda

'Dobiti nagradu od grada velika je čast i drago nam je što je naš trud i dugogodišnji rad prepoznat budući da smo kroz karijeru Zagreb i Hrvatsku uvijek promovirali na najvišoj razini na svim našim koncertima i u svim krajevima u kojima smo bili', kaže Aki Rahimovski. Frontmen grupe Parni valjak dodaje da mu je ta nagrada, uz Porin, do sada najdraža.

Danas predstavljaju novi singl i videospot za pjesmu 'Samo ti', a u subotu iz Skoplja počinje turneja i zasluženo slavlje 40. godišnjice muzičkog rada.

Budući da su stalno na turneji i nastupaju, Aki rijetko može pratiti koncerte svojih kolega.
'Nažalost, uvijek kad se nešto događa, mi smo na putu i sami sviramo. Veselim se što ću napokon uskoro moći vidjeti grupu Toto. Također me raduje i nadam se da ću gledati koncert Davida Gilmoura u Puli, a zadnje što sam gledao, a što me je posebno oduševilo jest koncert AC/DC-a u Udinama', kaže Aki.

Na putovanjima i turnejama najviše mu nedostaju Zagreb, prijatelji i obitelj.
'Na sreću, imamo kolektivne odmore pa to sve nadoknadimo. Ovo ljeto provest ćemo radno, a nakon 18. srpnja otići ćemo na mjesec dana odmora i punjenje baterija', otkrio je. Do tada ih čekaju brojne svirke po Hrvatskoj i regiji i nastupanje punom parom.

Prije izlaska na pozornicu, Aki se u garderobi voli osamiti.
'Volim se koncentrirati. Obično sam u garderobi s Tinom Kresnik, našim pratećim vokalom koja mi daje veliku podršku. Uvijek postoji slatka trema prije koncerta koja nestaje nakon izlaska na scenu kada se sve pretvara u neopisivu uživanciju', ističe.

Njegovo uživanje na sceni vidljivo je jer u gotovo tri sata ne prestaje neumorno skakati po pozornici. U petak će proslaviti 60. rođendan, ali još uvijek se osjeća mladoliko i u formi.
'U mojim godinama odmor je najvažnija stavka. Nakon koncerata poželjno je opustiti se barem dva dana ako možeš, ali ako su koncerti dan za danom, onda se trudiš što više spavati i voditi koliko-toliko zdrav život. Energija se troši, a treba je znati kvalitetno nadoknaditi', tvrdi pjevač.


Parni valjak u Starogradskoj vijećnici primio je Nagradu Grada Zagreba