SNIMILA I PJESMU

Zrinka Cvitešić o najtežim trenucima u Londonu

02.06.2015 u 12:17

Bionic
Reading

Hrvatska glumica s londonskom adresom večeras će se naći u ulozi voditeljice koncerta 'Najljepša filmska glazba - Made in Italy' u Lisinskom, a tim povodom otkrila je koji je skladatelj već godinama njezina inspiracija, kako je prebrodila londonski život u petoj brzini zbog čega je jednom završila na rehabilitaciji i zbog čega namjerava snimiti svoj prvi CD

Dosad je hrvatska glumica Zrinka Cvitešić pričala o najljepšim danima u Londonu i predstavi 'Once' koja joj je otvorila mnoga vrata na britanskoj filmskoj i kazališnoj sceni. No gostujući jučer u HTV-ovoj emisiji 'Dobro jutro: Kultura', otkrila je i nekoliko detalja o drugoj strani medalje života u britanskoj metropoli i glume na prestižnom West Endu.

'U godinu i dva mjeseca odigrala sam 500 kazališnih predstava. Radila sam osam predstava tjedno osim nedjelje za što je bila potrebna izuzetna fizička kondicija koju u početku nisam imala. Jednom sam morala dva tjedna pauzirati jer su mi otišli vratni ligamenti zbog čega sam završila na rehabilitaciji u jednoj klinici. Neko vrijeme sam igrala pod tabletama protiv bolova, nije uvijek bilo idealno', ispričala je Zrinka dodavši da je tijekom prilično strogih dvomjesečnih priprema za predstavu 'Once' glumcima određeno i što mogu jesti.

'Nisam baš svaki dan mogla jesti sushi i proteinske palačinke pa sam ponekad kršila pravila kojim sendvičem', kroz smijeh je priznala glumica. Nedavno je završila snimanje nove britanske mini serije 'Marvellous' u produkciji BBC-a 1, a za tu je ulogu ove godine bila nominirana za nagradu BAFTA. Iznenađenje u njezinoj karijeri trenutačno je glazba kojoj se posvetila.

'Upustila sam se u nešto za što sam mislila da nikad neću imati hrabrosti - snimila sam svoju prvu pjesmu u Londonu. Slijedi i dogovor za moj prvi CD. To je moj mali bijeg u glazbu koja mi je uvijek bila posebna inspiracija kad sam pripremala zahtjevnu glumačku ulogu, posebno skladbe meni najdražeg Ennija Morriconea.

Najljepša filmska glazba - MADE IN ITALY

gostovanje Zrinke Cvitešić u emisiji 'Dobro jutro: Kultura' (HRT 3)

Posted by Najljepša filmska glazba - Made in Italy on Monday, June 1, 2015