CIPELE KAO STRAST

Avanture poznatih Hrvatica na visokim petama

28.05.2015 u 14:37

  • +9

Poznate Hrvatice odabrale hit boje ovog ljeta

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Poznate dame sinoć su uživale u City Centeru One East na izložbi 'We Love Shoes', na kojoj je po prvi put u Hrvatskoj predstavljeno pedeset vintage i aktualnih modela cipela Manola Blahnika, Jimmyja Chooa, Christiana Louboutina i Vivienne Westwood. Ispričale su nam sve o svojoj strasti prema štiklama te otkrile kako su izgledale njihove prve cipele s visokom petom

Na izložbi 'We Love Shoes' našle su se cipele koje su nosile svjetske modne ikone, kao što su Victoria Beckham, Janet Jackson, Kim Kardashian, Alicia Keys i Rita Ora te modeli koji su doživjeli popularnost nakon emitiranja serijala 'Seks i grad'. Brojne poznate hrvatske ljubiteljice cipela bile su oduševljene glamuroznom izložbom.

RTL-ova voditeljica Renata Sopek ne zna koliko pari štikli ima u svom ormaru. Nema ni omiljeni model cipela, ali štikle obožava. 'Izdvojila bih štikle Casadei u boji kože, s jako visokom petom, u kojima noga izgleda jako lijepo, mišići vretenasti, a pašu na sve. U svakom slučaju, kod mene to mora biti štikla s povećom potpeticom', kaže Renata. Na spomen svojih prvih štikli nasmijala se.

'Nisu baš bile reprezentativne, ali tada su takve bile u modi. Bila je to štikla s podebljom, četvrtastom petom. Danas ih ni za živu glavu više ne bih stavila na nogu', rekla je. Danas joj je, ističe, najvažnije to da su joj cipele udobne zbog snimanja na kojima provodi sate. Prije 10-ak godina, otkriva, puknula joj je potpetica na sandalama.

'Taman sam kupila nove natikače i odlučila se prošetati po gradu. Odjednom sam shvatila da sam se počela nekako čudno gegati, kao da imam kraću nogu. Kad sam pogledala, vidjela sam da se potpetica čudno savila i napukla pa sam ih odmah išla zamijeniti', ispričala je Renata.

Glumici Jeleni Perčin nikad se nije dogodilo da joj pukne potpetica na štiklama. Svoje prve kupljene štikle i danas čuva jer je za njih sentimentalno vezana.

'Nakon što sam maturirala, bila sam s prijateljicom u Firenzi i obje smo se odlučile počastiti parom super štikli prije odlaska na faks. Čuvam ih i pazim iako je prošlo 16 godina od tada i bez problema bih ih mogla obuti i danas', kaže glumica. Ne voli, otkriva, štikle s platformom i nikad ih ne nosi, a ne nosi ni cipele s prevelikim potpeticama.

'Otkad sam rodila, nisam kupila nijedne štikle. U ormaru imam iste cipele, koje traju već 10-15 godina, i nemam ništa novo u kolekciji', priznala je glumica. Za razliku od nje, manekenka Jelena Leko ne može zamisliti svoj život bez štikli, a prve je kupila prije 10 godina.

'Štikle su jedini predmet koji ne prosljeđujem, a inače volim ono što više ne nosim proslijediti drugima… S obućom to ne radim jer se nekako vežem za nju. Svoje prve crvene štikle Guliver kupila sam kad sam se počela baviti modelingom. Ne nosim ih više, ali ih čuvam, kao i ostatak svojih cipela, koje držim u posebnoj prostoriji', kaže manekenka. Na štiklama je brzo naučila hodati, a danas joj nije problem izdržati ni 18 sati na njima. Najdraži model joj je Pigalle Christiana Louboutina jer, tvrdi, na svakoj nozi izgleda ženstveno, a može se nositi i danju i noću.

'Jednom mi je štikla pukla usred revije. U pitanju je bio show program frizura, a ja sam imala svoju točku, koreografiju, no poskliznula sam se i peta je samo kvrcnula. Bilo je to jedini put kad mi je pukla peta. Na jednima mi je pete pojeo pas, jedne sam morala ostaviti na aerodromu u Beču jer nisam mogla proći kroz detektor... Imala sam svakakvih anegdota sa štiklama. Jako ih volim, one su moj fetiš. Dobra štikla zbilja podiže svaku kombinaciju', tvrdi Iva.

RTL-ova voditeljica Edita Misirić kupila je prve štikle prije 11 godina. U to vrijeme su se, kaže, nosile štikle sa širokim, kockastim petama. 'Ponosno sam hodala u njima u prvom srednje i bila si vrlo važna', kaže voditeljica. Danas ima 30-40 pristojnih para štikli i kupuje ih po nekoliko godišnje.

'Kad mi je jednom pukla peta na štikli, nisam znala što napraviti, ali sam se sjetila žvakaće gume te sam je iskoristila za lijepljenje', ispričala je kroz smijeh. Voli elegantne i klasične cipele, otkriva Edita, iako ima i nekoliko pari ekstravagantnijih te onih šarenijih.