ŠUŠKA SE, ŠUŠKA...

Hrvatska se vraća na Eurosong, šaljemo Ninu Kraljić?!

Bionic
Reading

U subotu se u Beču održava veliko finale ovogodišnjeg, 60. jubilarnog Eurosonga, a kako stvari stoje, već iduće godine Hrvatska bi se mogla vratiti na to natjecanje, i to s pobjednicom 'Voicea' Ninom Kraljić

Odluku HRT-a da Hrvatska već drugu godinu zaredom ne sudjeluje na najvećem europskom festivalu lakoglazbenih nota obožavatelji Eurosonga još ne mogu preboljeti, no sve je izglednije da će razloga za veselje imati već iduće godine.

Naime sve su glasnije šuškanja da se naša zemlja već iduće godine vraća na Eurosong, a trebala bi nas predstavljati ovogodišnja pobjednica 'Voicea', mlada Lipovljanka Nina Kraljić, što su nam potvrdili i naši izvori s državne televizije.

A što o svemu misle osobe koje su svojedobno nastupale na Euroviziji, odlučili smo provjeriti kod naših sugovornika.

'To je stav HRT-a, oni o tome odlučuju. Ako su podvukli crtu i vidjeli što dobivaju, a što gube odlaskom na Eurosong te zaključili da se ne ide, moram priznati da mi se to čini kao odgovorna i racionalna odluka. Odlazak Nine Kraljić dobra je odluka za novog mladog izvođača', kaže Vanna

'Eurosong je bio mali prozor u ostatak svijeta. Šteta što smo ga zatvorili. Naravno da mi je žao što ove godine nismo na natjecanju. Zašto i mi ne bismo mogli biti ondje?' govori Maja Blagdan. Sviđa joj se ideja slanja Nine Kraljić na Eurosong, ali smatra da je najvažnija pjesma. 'Nina je super cura, ali sve treba ići prirodnim tijekom, prije svega njoj ili bilo kome drugome tko će ići treba napraviti dobru pjesmu', rekla je Maja.

Goran Karan smatra da odlazak Hrvatske na Eurosong nije dobra stvar za posao. 'Kad sagledam situaciju oko toga, totalno mi je bezveze što nismo ondje. Trebali smo biti', ističe pjevač. Ninu Kraljić smatra velikim pjevačkim potencijalom, ali kao i Maja Blagdan, misli da je najvažnije napraviti kvalitetnu pjesmu kojom će nas predstavljati. 'Nemam ništa protiv toga da se Ninu dogodine pošalje na Eurosong. Sretno joj bilo', poručio je Splićanin.

Vlado Kalember kaže da nije nasjeo na priču o tome kako se za odlazak Hrvatske na Eurosong nema sredstava. 'Bio sam na Eurosongu kad je to organizirao JRT. Tada smo imali plaćen hotel i putne karte. Ove godine Eurosong je u Beču, doslovno se moglo ondje otići, otpjevati i vratiti nazad. Apsurdno mi je da se nema sredstava za to. Sve se zemlje trude reklamirati, a nama to očito nije važno, unatoč tome što smo na početku turističke sezone', kaže Vlado. Nina Kraljić po njemu rastura i svjetska je klasa pa mu je u redu da se nju dogodine pošalje.

'Kao netko tko je sudjelovao na Eurosongu, žao mi je da Hrvatske više nema ondje. No to je odluka javne televizije i kao takvu je treba podržati. Što se tiče Nine, to su zasad nagađanja pa ih ne bih komentirala', rekla nam je Sanja Doležal.

Zrinko Tutić pak odluku o neodlasku naše zemlje u Beč smatra pogrešnom. 'Naravno da je riječ o pogrešnoj odluci jer smo sudjelovanjem mogli ostaviti trag u svijetu. Pozdravljam odluku da se iduće godine vratimo, a pjevač je manje bitan jer je važnije napraviti dobru pjesmu. Ako Nina zaista ode, preporučio bih joj da radi na uspostavljanju emocije koja bi došla do što više ljudi', ističe skladatelj.